kamarai regisztráció

agrárium, agrárkamara, kamara, kamarai regisztráció, kamarai tagdíj, kamarai tagság, kereskedelem, törvénymódosítás

Kereskedelem lehet az agráriumból

PP/MTI

Az agrárkamarai törvényben felsorolt tevékenységi körök módosítását kéri a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ), mert a szervezet álláspontja szerint az élelmiszer, az ital, és a dohányáru nagykereskedelme nem az agrárium, hanem a kereskedelem része.

Tovább olvasom »
adóhivatal, adózás, bírság, kamarai regisztráció, kamarai tagdíj, nav

Több tízezer cég lóg a kamarai díjjal

piacesprofit.hu

Félmillió vállalkozás már befizette az idei ötezer forintos kamarai hozzájárulást, ám nagyjából 160 ezren még négy hónappal a március végi határidő után sem rótták le az összeget – tudta meg a Magyar Idők. Jelenleg harmincezer eljárást folytat az adóhatóság az elmaradt ötezer forintok miatt.

Tovább olvasom »
adózás, kamarai regisztráció, kötelező kamarai tagság, köztartozás, végrehajtás

Határidő: ma még nem késő

piacesprofit.hu

A mai nap az utolsó határidő, ameddig a cégek és a vállalkozók befizethetik a kamarai regisztrációs díjat. A kötelezettség minden egyéni vállalkozóra és cégre vonatkozik, (kevés kivétellel) és a NAV kopogtathat az ajtónkon, ha elfelejtjük.

Tovább olvasom »
adózás, kamarai regisztráció, kamarai tagdíj, nav

Aki késik, duplán fizet

piacesprofit.hu

Érdemes még ezen a héten rendezni az 5000 Ft összegű kamarai díjakat, egyébként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tényleges végrehajtási eljárásban szedi be az összeg dupláját. 2016. március 31-ig kiegyenlítetlen kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, így azt mérlegelés nélkül, adók módjára hajtja be NAV.

Tovább olvasom »
kamara, kamarai regisztráció, kamarai tagdíj

Így jár, aki nem fizeti a kamarai hozzájárulást

asalgo

A kamarai tagdíj befizetési határideje lassan féléve lejárt, de még mindig van olyan vállalkozás, aki nem tett eleget kötelezettségének. Összefoglaltuk, hogy ezek a cégek milyen következményekre számíthatnak, avagy hogyan hajtja be az adóhivatal az ötezer forintos hozzájárulást.

Tovább olvasom »