jövedéki törvény

állami támogatás, bankkártya, bankkártya elfogadás, jövedéki törvény, készpénz nélküli fizetés, pos, POS-terminál

Jön a nagy bankkártya bumm

piacesprofit.hu

Robbanásszerű növekedést hozhat a bankkártya elfogadás területén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által indított támogatási program. A költségek csökkentése fontos elem a készpénzmentes fizetés terjedésében, de segít a jövedéki törvény változtatása is. A bankkártya elfogadás egyre inkább nélkülözhetetlen a kereskedelemben, a kérdés csak az, mennyit kell rá költenie a cégeknek.

Tovább olvasom »
adóraktár, adóraktári engedély, határidő, jövedéki termékek, jövedéki törvény

Itt a jövedéki engedélyek átváltásának határideje

piacesprofit.hu

Hamarosan itt az első fontos határidő, amely a jövedéki törvény hatálya alatt működő – dohányáruval, alkoholtermékekkel, üzem- és kenőanyagokkal, illetve energiatermékekkel foglalkozó – cégeket érinti. Az új jövedéki törvény április elsején lép hatályba, de az engedélyköteles tevékenységek folytatásához a korábbi engedélyek megújítására van szükség – ezen határidőket összegzi Falcsik István, az RSM Hungary vám- és jövedéki üzletágvezetője.

Tovább olvasom »
adminisztráció, adóraktári engedély, jogszabály változás, jövedéki szabályozás, jövedéki termékek, jövedéki törvény, nav

Hamarosan lejár a jövedéki nyilatkozatok benyújtásának határideje

piacesprofit.hu

Kevesebb, mint egy hét maradt a jövedéki adóköteles termékek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek számára, hogy bejelentsék a NAV-nál, kívánják-e folytatni tevékenységüket a 2017. április 1-től hatályba lépő új szabályozások mellett is. Amennyiben a vállalatok lekésik a határidőt, akkor az új jövedéki szabályozás hatálybalépésével nem folytathatják tevékenységüket – hívja fel a figyelmet az EY Magyarország.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, adótörvény, adótörvény módosítások, adótörvények 2016, adózás 2017, automata, jövedéki törvény, kata, kiva, nav, startup

Itt az őszi adócsomag

piacesprofit.hu

Duplájára nő a kata és a kiva értékhatára, nő az alanyi áfamentesség értékhatára, megvan a startup adókedvezmény és 2017. nyaráig haladékot kap az automaták NAV bekötése. Benyújtotta a gazdasági tárca az őszi adócsomagot az Országgyűlésnek.

Tovább olvasom »