jövedéki szabályozás

adminisztráció, adóraktári engedély, jogszabály változás, jövedéki szabályozás, jövedéki termékek, jövedéki törvény, nav

Hamarosan lejár a jövedéki nyilatkozatok benyújtásának határideje

piacesprofit.hu

Kevesebb, mint egy hét maradt a jövedéki adóköteles termékek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek számára, hogy bejelentsék a NAV-nál, kívánják-e folytatni tevékenységüket a 2017. április 1-től hatályba lépő új szabályozások mellett is. Amennyiben a vállalatok lekésik a határidőt, akkor az új jövedéki szabályozás hatálybalépésével nem folytathatják tevékenységüket – hívja fel a figyelmet az EY Magyarország.

Tovább olvasom »
bortermelő, jövedéki szabályozás, kisüzemi bortermelő, nav

Március 10-éig kell nyilatkozniuk a bortermelőknek a NAV-nak

piacesprofit.hu

A januártól hatályos új jövedéki törvény bevezeti a kisüzemi bortermelő kategóriáját, ami a várakozások szerint az eddiginél lényegesen egyszerűbb ügyintézést tesz majd lehetővé. Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie, hogy április elsejétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni. A változás a termelők több mint 90%-ának jelenthet könnyítést – áll a Helyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) közleményében.

Tovább olvasom »
adózás 2016, jövedéki adó, jövedéki szabályozás, pálinka, pálinkafőzés

Lehet jövőre is pálinkát főzni, csak fizetni kell

PP/MTI

Továbbra is megmarad a magán pálinkafőzés jogintézménye; a magánfőzést minimális költség és adminisztráció terheli – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) főosztályvezetője az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlő-, bor-, pálinka albizottságának ülésén.

Tovább olvasom »