jövedéki adó

eu, jövedéki adó, módosítás

Változhatnak a jövedéki adó szabályai

piacesprofit.hu

Az alkoholra kivetett jövedéki adó uniós szabályozásának reformját szorgalmazza az Európai Bizottság. A módosító javaslat a kisebb vállalkozások költségeinek csökkentését célozza, továbbá hozzájárul a fogyasztók egészségének hatékonyabb védelméhez.

Tovább olvasom »
áfacsalás, feketegazdaság, földgáz, jövedéki adó

Vége a gázpalackos feketézésnek

piacesprofit.hu

Végleg felszámolja a mozgóboltnak álcázott, PB-gázpalackokkal házaló feketekereskedelmet az új jövedéki törvény, ugyanakkor legális forgalmazóktól továbbra is megrendelhető a gázpalackok házhoz szállítása – hívja fel a figyelmet a Prímaenergia Zrt.

Tovább olvasom »
adóraktár, jogszabály módosítás, jogszabályváltozás, jövedéki adó, jövedéki termékek, jövedékiadó-törvény, kisüzemi bortermelő

Ideje felkészülni a jövedékiadó-változásra

piacesprofit.hu

2017. április 1-jén hatályba lép az új jövedékiadó-törvény, ami jelentős könnyítéseket, adminisztráció-csökkentést tartalmaz. A hatályba lépés előtt a jövedéki termékkel foglalkozóknak érdemes odafigyelni az engedélyhez, illetve nyilvántartásba vételhez kapcsolódó határidőkre – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal.

Tovább olvasom »
dohánytermék-értékesítés, jövedéki adó, kiskereskedelem

A NAV mondja meg mennyi lesz a cigi

PP/MTI

A jövedéki törvény január 1-jétől hatályos rendelkezései értelmében a dohánygyártmányok adójegyéről lekerül a kiskereskedelmi eladási ár, így azok csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett áron lesznek értékesíthetők.

Tovább olvasom »