jogszabályváltozások

adózás 2019, jogszabályváltozások, munkaerőpiac, piac & profit, Ürge-vorsatz Diana

Elfogyasztjuk a jövőt

piacesprofit.hu

Egyre súlyosabb globális felmelegedés, alig tizenkét évünk maradt, hogy cselekedjünk – mondja Ürge-Vorsatz Diána. A jövőnket érintő sorsdöntő kérdések mellett azonban a mindennapjainkat közvetlenebbül befolyásoló adó- és jogszabályváltozásokat is sorra vettük, és megnéztük azt is, hogy milyen képességekre lesz szükségünk a jövő munkaerőpiacán a Piac & Profit most megjelent számában. Keresse az újságárusoknál!

Tovább olvasom »
felszámolás, jogszabályváltozások

Egyszerűsített végelszámolás: mi változott a szabályozásban?

piacesprofit.hu

Az egyszerűsített végelszámolás a fizetésképtelennek nem minősülő cégek megszüntetésének leggyorsabb módja. 2018. július 1-től a cégtörvény módosítása jelentős változásokat hozott a cégek egyszerűsített végelszámolásának szabályozásában. A változások alapvetően a cégek megszüntetésének további egyszerűsítését szolgálják. Nézzük meg, melyek az egyszerűsített végelszámolás legfontosabb változásai.

Tovább olvasom »
jogszabályváltozások, közbeszerzés, közbeszerzési törvény

Így változtak a közbeszerzés szabályai

piacesprofit.hu

Január 1-jével a közbeszerzési eljárásban résztvevő gazdasági szereplőknek (ajánlattevőknek/részvételre jelentkezőknek) is tartogatott változásokat a jogalkotó. A legfontosabb változásokat Dr. Garancsy Georgina ügyvéd és felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó segítségével foglaltuk össze.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, jogszabályváltozások

Több ezer jogszabály változott

piacesprofit.hu

Már a 2016-os év első napján tudtunk több mint 300 joganyagról, aminek 2017. első napján kell változnia, ez a szám végül is 2300 fölé emelkedett, azaz 2390 norma lépett hatályba, módosult, vagy helyezték hatályon kívül január elsején.

Tovább olvasom »
elektronikus napló, építési engedély, építőipari szabályozás, jogszabályváltozások

Mától egyszerűbb lesz építkezni

PP/MTI

Július elsejétől építési engedély nélkül, az elektronikus építési napló készenlétbe helyezésével lehet bejelenteni az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységet, ez a 300 négyzetméternél nem nagyobb épületek építését érinti.

Tovább olvasom »