jeremie

erdei sándor, interjú, jeremie, kockázati tőke, startup

Számoljunk le a startup-illúziókkal

Sebők Orsolya

Erdei Sándor egyszemélyes tanácsadói vállalkozásból fejlesztette fel a ma több mint háromszáztíz főt foglalkoztató, komplex üzleti infrastruktúrát, vállalati és pénzügyi szolgáltatásokat, valamint kockázati tőkét nyújtó DBH-csoportot húsz év alatt. A gyökerek Debrecenbe és Hollandiába vezetnek, méghozzá az önkormányzatokhoz.

Tovább olvasom »
finanszírozás, hvca, jeremie, kkv finanszírozás, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, tőkebevonás

Májusban leállt a Jeremie, mégis ebből volt a legtöbb pénz tavaly

piacesprofit.hu

Tavaly májusban véget ért a Jeremie alapok befektetési időszaka, 2016-ban mégis ők voltak a legaktívabb befektetők; a tőkebefektetések értékének 84 százalékát adták a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) 2016. évi jelentése szerint. A befektetések 76 százaléka az év során három szektorba, az üzleti és ipari szolgáltatásokkal, az IT & elektronika, illetve a fogyasztói szolgáltatásokkal foglalkozó cégekbe áramlott.

Tovább olvasom »
befektetőkeresés, cégfelvásárlás, jeremie, kockázati tőke, munkaerőhiány

A munkaerőhiány is hajtja a felvásárlásokat

kfarkas

A Jeremie-programok kifutásával nemhogy csökkenni fog a kockázati tőkebefektetések és a felvásárlások piaca, hanem éppen fellendülésre számítanak a szakemberek. A befektetők közül kiemelkednek a német vállalatok, amelyek hatalmas tőkét halmoztak fel – és szüntelenül keresik a megfelelő célpontokat, amelyekbe befektethetik a pénzüket – hangzott el a HVCA rendezvényén.

Tovább olvasom »
jeremie, uniós források, uniós pénzek

Vissza kellene forgatni a Jeremie-pénzeket

piacesprofit.hu

Az elmúlt év tapasztalatai alapján a VÁFISZ (Vállalkozásfinanszírozók Szövetsége) a pályázati források rugalmasabb elosztását, a kkv-kat támogató hitelbírálati folyamatok javítását és új, a kisvállalkozásoknak szóló pénzügyi termékek bevezetését javasolja a kormánynak.

Tovább olvasom »
hvca, jeremie, kockázati tőke, startup

Kipécézik a startupokat a befektetők

piacesprofit.hu

A befektetői pénzek túlnyomó része még mindig az ígéretes technológiai startupokba áramlik, az elmúlt negyedévben a kihelyezések csaknem nyolcvan százaléka az ebben a fázisban lévő cégekbe történt – derült ki a HVCA negyedéves jelentéséből.

Tovább olvasom »
adomány, finanszírozás, forrásbevonás, hvca, jeremie, kkv finanszírozás, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, magvető tőke, pénzszerzés, startup

Viszlát Jeremie! De most honnan lesz pénz?

piacesprofit.hu

2016. május 31-ig kellett a Jeremie kockázati tőkealapok kezelői kihelyeznie kis- és középvállalkozásoknak a rájuk bízott 131,5 milliárd forintot. A kormány közlése szerint ez “szinte teljesült”, a cégek viszont alig várják a következő kört. De mikor és milyen lesz?

Tovább olvasom »
cégeladás, felvásárlás, generációváltás, jeremie, kockázati tőke, startégiai befektető

Kapkodnak a versenytársak a magyar cégek után

piacesprofit.hu

A Jeremie-alapok kifutásával illetve a magyar cégvezetői réteg elöregedésével mind több eladó cég jelenik majd meg az elkövetkező időszakban a piacon és a vevők is egyre aktívabbak, ugyanakkor fontos látni, hogy az eddigi felvásárlások jelentős részét éppen a konkurencia hajtotta végre

Tovább olvasom »
befektetés, jeremie, kockázati tőke, pénzszerzés

31 milliárdos magántőkealap indult

PP/MTI

A Minerva Tőkealap-kezelő Zrt. 31 milliárd forinttal magántőke-alapot indított. A zártkörű Metis magántőkealapba a 10 éves futamidő alatt magyar szakmai befektetők helyezik el a 31 milliárd forintos jegyzett tőkét, fejenként minimum 100 ezer euró összegben.

Tovább olvasom »
jeremie, kkv finanszírozás, kkv hitelezés, krisán lászló, nhp, php, piaci hitelprogram, tőkehiány

Pénz van, csak a tőke hiányzik

Timár Gigi

A hazai kis és középvállalkozások legnagyobb gondja mindenképpen az akkut tőkehiány – ebben tulajdonképpen egyetértés van, ahogy abban is, tőkeprogram lehetne a megoldás. Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint viszont nem olyan, mint a Jeremie.

Tovább olvasom »
befektető, jeremie, kockázati tőke

Idén zárul a pénzeszsák

piacesprofit.hu

Várhatóan az év második felében beszűkül a Jeremie alapok tevékenysége, de magántőkéből folytatják tevékenységüket az alapkezelők. Tavaly a befektetések háromnegyede az üzleti és ipari szolgáltatásokkal, az energetikai és környezetvédelmi tevékenységekkel, illetve a fogyasztói szolgáltatásokkal foglalkozó cégekbe áramlott.

Tovább olvasom »
cégeladás, cégértékelés, exit, fúzió, jeremie, kockázati tőke

Hat tévhit a cégeladásról

piacesprofit.hu

Sokféle ok vezethet ahhoz, hogy befektetőt keresünk: a további növekedés, terjeszkedés, vagy a tulajdonos egyszerűen nem akarja már tovább irányítani a céget. Sokan azonban csak a folyamat során szembesülnek olyan alapvető tényezőkkel, amelyekre jobb lett volna időben és körültekintően felkészülni

Tovább olvasom »
angyal befektető, befektetés, jeremie, startup, üzletii angyalok

Jön az angyalok szupercsapata

piacesprofit.hu

Power Angels néven indítják útjára startup befektetésekkel foglalkozó cégüket és angyal befektetői klubjukat a hazai IT és pénzügyi világ nagyjai. Régiós ambíciókat dédelget a volt pénzügyminisztert és NNG alapítókat is tömörítő cég.

Tovább olvasom »
befektetés, jeremie, kockázati tőke

JEREMIE: most kezdődik a hajrá

piacesprofit.hu

A kockázatitőke-befektetések felpörgésére lehet számítani a JEREMIE-alapok kifutásával. Most már nemcsak az új cégek remélhetnek forrást, de a pénzek fele még mindig a startupokhoz áramlik – derül ki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) 2015 második negyedéves jelentéséből.

Tovább olvasom »