jegybanki alapkamat

befektetés, jegybanki alapkamat, részvénypiac

Óvatosabbak lettek a befektetők

piacesprofit.hu

Az elmúlt hónapban annak ellenére is növekedni tudott a befektetési alapokban kezelt vagyon, hogy a februári részvénypiaci hullám nem volt kedvező a hozamok szempontjából. A befektetők azonban gyorsan reagáltak, erősödött a kockázatkerülő magatartás – értékelte a befektetési alap piac jelenlegi változásait a K&H.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gdp-növekedés, jegybanki alapkamat

Forró a magyar helyzet, de még nem túlfűtött

PP/MTI

Londoni pénzügyi elemzők szerint a magyar gazdaság a következő években is saját hosszú távú trendátlaga felett növekszik, és a növekedési ütem várhatóan még 2019-ben is meghaladja a 3 százalékot, de a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris politikája a belátható előrejelzési távlatban nem szigorodik.

Tovább olvasom »
befektetés, befektetői kockázatok, donald trump, eu, gazdaság, jegybanki alapkamat, megtakarítás, usa

Európa ott tart, ahol az USA egy-két éve

piacesprofit.hu

A gazdasági ciklus és a kamatok nagysága. E két tényező az, amely döntően befolyásolhatja a befektetési eszközök árazási szintjét – hangzott el az Aegon Prémium ügyfélklub rendezvényén. A következő időszakban felpörgő gazdaságra és növekvő kamatokra kell számítani. Ilyen helyzetben pedig aktív befektetési politikát kell folytatni azoknak, akik hasznot szeretnének elérni megtakarításaikon.

Tovább olvasom »
bankbetét, betéti kamatok, jegybanki alapkamat

Átrendeződtek a betéti kamatok

piacesprofit.hu

Alaposan átrendeződött a bankbetétek piaca az elmúlt félévben. A Bankmonitor.hu elemzése szerint az akciós, feltételhez kötött kamatok 2,4-3,3 százalékponttal mérséklődtek tavaly augusztus vége óta, a feltételhez nem kötött normál betéti kamatoknál ennél nagyobb visszaesést is lehetett tapasztalni. A csökkenő várható infláció miatt azonban továbbra is lehet a pénzromlás ütemét 1-3 százalékkal meghaladó reálkamattal rendelkező ajánlatokat találni a piacon, ami nemzetközi viszonylatban is magasnak számít.

Tovább olvasom »
adózás 2013, forintárfolyam, jegybanki alapkamat, kkv bizalmi index, matolcsy-csomag, vállalati hitelezés

Azt sem tudják, hova kapjanak a kkv-k

piacesprofit.hu

Nagyfokú bizonytalanság tapasztalható a vállalkozások körében, mivel az elmúlt egy évben folyamatos ingadozás jellemzi a K&H kkv bizalmi indexet. Az előző negyedéves hangulatjavulás után most ismét romlottak a várakozások, így jelenleg -35 ponton áll az index.

Tovább olvasom »
alapkamat, jegybanki alapkamat, mnb

Ismét vágott a jegybank! Meddig tarthat a kamatcsökkentés?

piacprofit.hu

Ismét az alapkamat 25 bázispontos csökkentése mellett döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa (MT): az irányadó ráta szeptember 26-ától 6,5 százalék. A jövőbeni kamatpálya egyelőre kérdéses. Az MT kamatdöntés után kiadott állásfoglalása szerint a jelenleginél lazább monetáris kondíciók indokoltak, ám további kamatcsökkentésre akkor kerülhet sor, ha a kedvező pénzügyi piaci folyamatok tartósak és a középtávú inflációs kockázatok mérsékeltek maradnak.

Tovább olvasom »
ekb, gdp, infláció, jegybanki alapkamat, mnb, növekedés

Kamatvágás: Lesz? Nem lesz? Mi lesz?

piacprofit.hu

A jövő hét legfontosabb hazai vonatkozású eseménye az MNB kamatmeghatározó ülése lesz. Az augusztusi „meglepő” 25 bázispontos kamatvágást követően a piaci elemzők többsége (köztük a CIB Bank is) arra számít, hogy szeptemberben nem módosítja a 6,75 százalékon álló irányadó kamatát az MNB. A megkérdezett 21 elemző közül 16 változatlan kamatszint mellett tette le voksát, míg öten 25 bázispontos lazításra számítanak. A határidős jegyzések mindeközben valamivel több, mint 50%-os eséllyel áraznak egy kamatvágást szeptemberre – áll a CiB Bank összeállításában.

Tovább olvasom »
alapkamat, devizapiac, euró árfolyam, forintárfolyam, jegybanki alapkamat, mnb

Vágott a jegybank, gyengült a forint

piacprofit.hu

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal, 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. Az elemzők többsége tartást várt, ám – figyelembe véve a testület megosztottságát – benne volt a levegőben egy kisebb vágás lehetősége is. Arról, hogy a mostani lépés után megkezdődhet-e a vállalkozói hitelek kamatának mérséklődése is, egyelőre korai lenne bármit mondani, ahhoz ugyanis a trend folytatására lenne szükség.

Tovább olvasom »
alapkamat, jegybanki alapkamat, mnb, monetáris tanács

Hetedszer is tartottak a hetek

piacprofit.hu

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa júliusi ülésén is változatlanul hagyta a 7 százalékos jegybanki alapkamatot. A döntés megfelel a várakozásoknak, bár a tanácstagok korábbi nyilatkozatai alapján felmerült a lehetősége annak, hogy a 3 belső és 4 külső tagból álló testület már ezen az ülésen kamatvágásról határoz. A jegybanki alapkamat tavaly december 21. óta nem változott.

Tovább olvasom »