jégkár

biztosítás, időjárás, jégeső, jégkár

A jégesőt a biztosító sem tudja megállítani

piacesprofit.hu

Idén májustól élvezhetik a magyar gazdák az ország egész területére kiterjedő, jégkár-mérséklő rendszer, a Jéger előnyeit. Az eddig három megyében kiépített kárelhárító eszközök tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy ez a védelem csak a megkötött biztosításokkal együtt hatékony igazán – tette közzé adatait a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tovább olvasom »
agrárbiztosítás, fagykár, hazai termés, jégkár, mezőgazdaság, nak, növénybiztosítás

Már csak 3 napig lehet növénybiztosítást kötni

piacesprofit.hu

Fontos határidő közeleg a gazdálkodók számára, ugyanis már csak 3 napig lehet növénybiztosítást kötni a 2017-es évre. A biztosítással még nem rendelkező termelőknek javasoljuk, hogy keressék fel a területileg illetékes falugazdászukat, akik segítik őket a megfelelő kamarai biztosítási konstrukció megtalálásában.

Tovább olvasom »
borászat, jégeső, jégkár, jégverés, szőlőtermesztés, szőlőültetvények

Húsz perc alatt egy milliárdnyi kár – ezért isten csapása a jégverés

piacesprofit.hu

Húsz perc alatt okozott egymilliárd forint kárt a Mátrai borvidék borászainak a múlt heti jégeső, de ez pusztán az idei kár. Az elvert szőlő jövőre is csak fél termést hoz – nyilatkozta Ludányi József, akinek csak a friss telepítését tépázta meg a jég. A mátrai borász szerint a gazdák majd felvásárlással próbálkoznak, hogy kihasználják a kapacitásaikat, de ilyenkor fölmegy a szőlő ára, és a hitel is drága.

Tovább olvasom »
ékasz, jégkár, mezőgazdaság, nak, nemzeti agrárgazdasági kamara, paradigmaváltás, terméscsökkenés

Ismétlődő tavaszi fagykárok: paradigmaváltás kell a védekezésben

PP/MTI

A tavaszi fagyok 2011 óta szinte minden évben megismétlődnek, ami arra hívja fel a döntéshozók figyelmét, hogy a fagyvédelem kérdésében paradigmaváltásra van szükség – állapítja meg keddi, legfrissebb összegzésében a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB), valamint az Alma Terméktanács (ÉKASZ).

Tovább olvasom »
biztosítás, jégkár, klímaváltozás, szélsőséges időjárás, viharkárok

Ezek a viharok, már nem azok a viharok

piacesprofit.hu

A viharos időszak nagyján túl vagyunk, így érdemes megvizsgálni, hogy az idei év káreseményei mennyiben különböztek az előző évekétől. A Groupama Biztosító szerint az idén a kárbejelentések száma nem számít rendkívülinek, vannak azonban új jelenségek, melyekre érdemes odafigyelniük a lakástulajdonosoknak is.

Tovább olvasom »
biztosítás, fagykár, jégkár, mezőgazdaság

Hatmilliárdba került a jégkár

PP/MTI

A jégkárt szenvedett Agrár Széchenyi Kártyával rendelkező 900 agrárvállalkozás 6 milliárd forint teljesen ingyenes 3 éves lejáratú hiteltámogatást kapott, a KAVOSZ-nál most már a fagykárra kidolgozott hasonló konstrukción dolgoznak – mondta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán kedden reggel.

Tovább olvasom »
agrár széchenyi kártya, agrárátmogatás, jégkár, mezőgazdaság, mezőgazdasági biztosítás, szélsőséges időjárás

Még mindig lehet kérni plusz pénzt jégkárra

PP/MTI

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) meghosszabbította a jégkár sújtotta mezőgazdasági termelők részére az Agrár Széchenyi Kártyában biztosított magasabb összegű támogatás igénybevételi határidejét – közölte a Széchenyi Kártya Programot lebonyolító KAVOSZ Zrt. Az új határidő június 30.

Tovább olvasom »
agrárhitelezés, jégkár, mezőgazdaság

Ingyen lesz a hitel a jégkárt szenvedőknek

piacesprofit.hu

Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében, akár már a korábban felvett hitelek is teljes egészében költségmentessé válhatnak a 2015 májusában a jégesők miatt kárt szenvedett mezőgazdasági termelőknek és termelői szerveződéseknek.

Tovább olvasom »
aszály, jégkár, mezőgazdaság, mezőgazdasági biztosítás

Felváltva pusztított aszály és vízözön

piacesprofit.hu

Időjárást tekintve az idei mezőgazdasági év a szélsőségek éve volt. 2014 őszétől 2015 nyaráig egymást váltották az átlagosnál csapadékosabb időszakok és a szárazság. A Groupama Biztosító adatai alapján a legtöbb kárt a jégverés és az aszály okozta, melyek nyomán a biztosítótársaság eddig több mint 2 milliárd forintot fizetett ki.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor