ISO-minősítés

energetikai audit, energia, ISO, ISO-minősítés

ISO vagy audit, az itt a kérdés

Timár Gigi

A vállalatok egy részének tavaly év vége óta kötelező négyévente energetikai auditálást végezni. A kötelezettség kiváltására megfelel az ISO tanúsítvány megszerzése is. De melyik a jobb megoldás? Szakértőket kérdeztünk!

Tovább olvasom »
energetikai audit, energiahatékonyság, energiahatékonyságról szóló irányelv, építkezés, ISO-minősítés, költségkímélés

Amikor a kényszer hasznot hoz

Timár Gigi

Nyakunkon az energetikai előírások újabb szigorítása, hamarosan minden építkezésnél a „közel nulla” energiaigény lesz az elvárás. A nagyvállalatoknak pedig már most kötelező átvilágíttatni a működésüket. Az energiahatékonyság azonban a szakértők szerint még mindig mostohagyerek, pedig a takarékos működéssel nem csak a jogszabályi kötelezettségek miatt érdemes foglalkozni. Valójában a kevesebb és hatékonyabb energiafelhasználás jó az embernek, az üzletnek és a Földnek is.

Tovább olvasom »
energetikai audit, energiahatékonyság, ISO-minősítés, minőségbiztosítás

Sokba kerülhet a kivárás

piacesprofit.hu

Sok vállalkozás még mindig nem döntötte el, milyen módon felel meg az új energiahatékonysági előírásoknak, a kivárásnak azonban komoly ára lehet, tízmilliós bírsággal is szankcionálhatja a hatóság – figyelmeztet szakértőnk.

Tovább olvasom »
ISO-minősítés, környezetvédelem, minőségirányítás

Zöldebb gondolkodásra sarkallják a cégeket

piacesprofit.hu

Változott az ISO 14001 Környezetközpontú irányítási rendszerre vonatkozó nemzetközi szabvány. A változás hatással lesz azokra a magyar vállalkozásokra és szervezetekre is, ahol e szabvány szerinti irányítási rendszert működtetnek. Az új verzió fontos módosításokat tartalmaz – ezeket gyűjtötte össze szakértőnk.

Tovább olvasom »
ISO-minősítés, jogszabályváltozás, minőségirányítás

Így változott az ISO 9001 szabályozása

piacesprofit.hu

Változott a minőségirányítási rendszerre vonatkozó ISO 9001 nemzetközi szabvány. A változás hatással lesz azokra a magyar vállalkozásokra és szervezetekre is, ahol a szabvány szerinti minőségirányítási rendszert működtetnek. A szabvány 2015. évben kiadott verziója felszámolja a vastagon nyomtatott dokumentációs kultúrát és a téves értelmezésből adódó rossz gyakorlatokat.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, ISO-minősítés, minőségirányítás

Az ISO is lehet kidobott pénz

piacesprofit.hu

A cégek egy része szerint a minőségirányítási rendszerek hozzájárulnak a fejlődésükhöz, míg sokan visszaadták a minősítésüket, mert csak bonyolult szabályokat és túl sok adminisztrációt láttak benne. Miért működik az egyiknél és miért a másiknál?

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiahatékonyságról szóló irányelv, energiatakarékosság, eu, ISO-minősítés, uniós jog

Jön a kötelező energiaspórolás

piacesprofit.hu

A magyar jogrendszerbe várhatóan az idei év nyarán honosítják az EU 2012/27/EU energiahatékonyságról szóló irányelvét, amely az energiafelhasználás hatékonyságát, a tagállamok energiafogyasztásának csökkentését írja elő. Cikkünkből kiderül, hogy mit jelent majd mindez a magyar cégekre nézve.

Tovább olvasom »
ISO-minősítés, minőségbiztosítás, minőségirányítás

ISO: önnél ezért nem működik

piacesprofit.hu

Az ISO rendszerekre általában szükséges rosszként tekintenek. Ha Ön is azt tapasztalja, hogy vállalkozásában a bevezetett rendszer nem hoz eredményeket vagy kevés pozitív hatását látja, akkor érdemes figyelni a szakértőnk által felsorolt tényezőkre.

Tovább olvasom »
adminisztrációs terhek, ISO-minősítés, minőségirányítás

Módosul a minőségirányítási szabvány

piacesprofit.hu

Módosul a minőségirányítási rendszerre vonatkozó ISO 9001 nemzetközi szabvány. A változás hatással lesz azokra a magyar vállalkozásokra és szervezetekre is, ahol a szabvány szerinti minőségirányítási rendszert működtetnek. A szabvány jelenlegi tervezete felszámolja a vastagon nyomtatott dokumentációs kultúrát és a téves értelmezésből adódó rossz gyakorlatokat.

Tovább olvasom »