irodabérlés

irodabérlés, irodapiac, jogi kisokos

Ha a bérlőnek épül az iroda: mire ügyeljünk?

piacesprofit.hu

A built-to-suit (BTS) fejlesztések – a spekulatív fejlesztésekkel szemben – a speciális bérlői igények legmagasabb szintű kiszolgálását célozzák. Bár alapos üzleti tervezés és nettó jelenérték számítás előzi meg őket, a „hagyományos” bérletekkel ellentétben nagyobb kockázattal járnak mindkét fél számára.

Tovább olvasom »
albérlet, céges ingatlan, co-working, iroda, iroda design, irodabérlés

Egyre többen vágynak prémium irodákba

piacesprofit.hu

Élénkebbé vált a magyarországi, azon belül is elsősorban a budapesti irodapiac: idén áprilisban és májusban az irodát keresők több mint 60 százaléka A vagy B kategóriás irodaházban keresett irodát, szemben az egy évvel korábbi 54 százalékos aránnyal. Ezzel párhuzamosan a lakásban és házban kialakított irodák iránti kereslet 18 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 24 százalékról – derül ki az ingatlan.com csoporthoz tartozó iroda.hu legfrissebb elemzéséből.

Tovább olvasom »
bérleti díj, bérleti szerződés, cbre, iroda, irodabérlés, metróvonal

100 méter miatt közel a dupláját kérhetik el egy irodáért

piacesprofit.hu

Váci úti irodafolyosó, a központi üzleti negyed (CBD), Pest belső kerületei – ezek a legjelentősebb irodalokációk Budapesten. A világ legnagyobb ingatlan-tanácsadója, a CBRE budapesti irodája most a budapesti metróvonalakra (és állomásokra) illesztette irodapiaci adatbázisát, hogy megvizsgálja, ebből a szempontból mi a jelenlegi helyzet a fővárosi irodapiacon.

Tovább olvasom »
ingatlanár, ingatlanárak, ingatlanpiac, irodabérlés, irodabérlet, kkv irodabérlet, költségkímélés

Hol érdemes letelepednie egy vállalkozásnak? Az ingatlanpiaci helyzet segít dönteni

piacesprofit.hu

Cégalapításkor, költözéskor, és vállalati növekedés során, sokszor feltevődik a kérdés, hogy hol érdemes letelepedni, új irodát nyitni. Ilyenkor Budapest szokott szóba jönni elsőként, annak ellenére, hogy sok egyéb helyszín kerülhetne számításba, főleg ha a felmerülő költségeket vizsgáljuk. Az Ingatlannet.hu szakértői segítenek.

Tovább olvasom »
céges ingatlan, ingatlan adásvétel, ingatlanvásárlás, irodabérlés, költségkímélés

Megéri megvenni az irodát?

piacesprofit.hu

Az ingatlanpiac felívelése nemcsak a lakásvásárlásokat pörgette fel, hanem hatott az üzleti célú ingatlanok, irodák és üzlethelyiségek keresletének alakulására is. Mikor kifizetődő a vásárlás? Szakértő segít!

Tovább olvasom »
építőipar, iroda, irodabérlés, irodapiac, irodapiaci trendek

A Váci út húz, de máshol is van élet

PP

A kereslet növekedése fejlesztések sokaságát generálta az irodapiacon, az építőipari válság elmúltával s a gazdaság fellendülésével párhuzamosan mindenki egyszerre indult az irodaberuházással. Pezseg a budapesti irodabirodalom.

Tovább olvasom »
iroda, irodabérlés, irodapiac, irodapiaci trendek, közösségi iroda, munkáltatói márka, távmunka, trend

Lejárt az engedmények ideje

Sebők Orsolya

Azt mondják, az irodapiac a gazdaság tükre: ha biztonságban érzik magukat a vállalatok, ha finanszíroznak a bankok, ha szívesen települnek adott országba a külföldi cégek, megindulnak az irodaépítések is. Az elmúlt öt-hat évben marginális volumenű új irodát adtak át Budapesten, 2018-ban viszont több százezer négyzetméter nyílik meg. Technológiai újításokban nem lesz hiány, ám az árat a bérbeadó diktálja.

Tovább olvasom »
irodabérlés, irodapiac, székhely

Nehéz lesz olcsó irodát találni

piacesprofit.hu

A gazdasági fellendüléssel egyidőben megindult a fejlesztési láz is az irodapiacon, de a kínálat nem képes követni a kereslet növekedését, ezért egyre feljebb kúsznak az irodabérletek árai – hívta fel a figyelmet az Eston International.

Tovább olvasom »
ingatlanpiac, irodabérlés, irodapiac

Hét éve nem volt ilyen kevés üres iroda

piacesprofit.hu

A nyáron visszaesett az irodák bérbeadása, ugyanakkor hét éve nem volt ilyen alacsony az üresedések mértéke a piacon. Szabad irodát könnyen most már szinte csak az agglomerációban lehet találni – derült ki a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának a 2015 harmadik negyedévére vonatkozó irodapiaci adataiból.

Tovább olvasom »
bérleti díj, irodabérlés, irodapiac

Egyre drágább lesz az irodabérlés

piacesprofit.hu

Az európai első osztályú irodapiacon a kihasználatlanság várhatóan a 2009-es szintre esik vissza 2016 végére és tovább csökken az évtized végéig – áll a CBRE globális ingatlan-tanácsadó előrejelzésében. Európa nagyvárosaiban az irodafejlesztések nem tudnak lépést tartani a gazdasági növekedés miatt bővülő kereslettel, így szinte minden irodapiacra egyre alacsonyabb kihasználatlanság és gyorsuló bérleti díj-növekedés lesz jellemző a következő 5 évben.

Tovább olvasom »
irodabérlés, irodapiac, stratégia

Nemcsak a rossz, a jó időkre is készülni kell

piacesprofit.hu

A válság idején a tervezés és optimalizálás kérdése nagyon felértékelődött, de a jó időszakokra is ugyanúgy érdemes előre tervezni: ha egy bérlő az adott irodaházban nem készül fel arra, hogyan tud majd bővülni, akkor lehet, hogy egy másik épületben tud csak új irodát nyitni. Ez pedig elaprózódáshoz, szervezeti és működési problémákhoz is vezethet. Nemcsak a rossz, hanem a jó időkre is fel kell tehát készülni – hívja fel a figyelmet Pál Tamás, az ESTON iroda-bérbeadási divíziójának vezetője.

Tovább olvasom »