irfs

irfs, könyvelés, számvitel

Fontos határidő közeleg a tőzsdei cégeknek

piacesprofit.hu

Már csak két hónapig, szeptember végéig jelezhetik, hogy készen állnak a Nemzetközi Pénzügyi és Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti működésre azok a vállalatok, amelyek jövő év elejétől tervezik megtenni az átállást. A hazai tőzsdén jegyzett vállalatoknak 2017. január 1-től kötelező átállni az IFRS szerinti beszámolásra. A képzett szakértő egyelőre kevés, az előkészítés pedig hónapokba telik.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás, irfs, jövedéki adó, kapcsolt vállalkozások, transzferár

Adóváltozások: sok kicsivel sokra megyünk

piacesprofit.hu

A nagyobb hangsúlyt kapott változások mellett, mint a reklámadó vagy az áfa csökkentése, a jövő évre érvényes adótörvény-módosítás tervek között számos más, az ügymenetet és a könyvelést komolyan érintő változást találhatunk. Ezeket gyűjtöttük csokorba a Deloitte szakértőjének segítségével.

Tovább olvasom »
irfs, könyvelés, számvitel

Veszélyes tévhitek az IRFS-ről

piacesprofit.hu

január 1-jétől minden könyvvizsgálatra kötelezett hazai vállalkozás dönthet úgy, hogy egyedi beszámolóját a IFRS szerint készíti el. Csakhogy ehhez már most el kellene kezdeni ehhez a felkészülést és le kellene számolni az elterjedt tévhitekkel – hívta fel a figyelmet a MAZARS.

Tovább olvasom »
adócsalás, adóellenőrzés, adókedvezmények, adózás, áfacsalás, irfs, jövedéki adó, számvitel

Nehéz világ jön a trükközőkre

piacesprofit.hu

Egyre nagyobb hangsúlyt fektet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az eltitkolt bevételek felderítésére – és ehhez most már az eszközei is megvannak, az online kasszákkal, az EKAER-el és az adózói kockázatelemzéssel. Vannak azonban kiemelt területek, amelyek az idén nagyobb figyelmet élveznek – ezek közül mutatjuk be a legfontosabbakat.

Tovább olvasom »
határidő, irfs, számvitel

IRFS: vészesen közeledik a határidő

piacesprofit.hu

Január elsejétől bizonyos feltételek mellett a magyar vállalkozások is választhatják a hazai számviteli szabályok helyett a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok, vagyis IFRS (International Financial Reporting Standards) szerinti könyvvezetést. Ha egy cég már 2016-ban szeretne áttérni az új rendszerre, ezt 2016. január 15-éig be kell jelentenie az adóhatóságnál és a Központi Statisztikai Hivatalnál, bizonyos esetekben az Magyar Nemzeti Banknál is.

Tovább olvasom »
éves beszámoló, irfs, jogszabály változás

IRFS: megérné?

piacesprofit.hu

Jelentős könnyebbséget hozhatna a nemzetközi hátterű társaságoknak az IRFS-szabvány szerinti elszámolásra való áttérés: de nem mindenkinek válik ez lehetségessé. A BDO Magyarország segítségével bemutatjuk, hogy kik, milyen feltételek mellett választhatják, illetve kiknek kötelező választaniuk ezen beszámolási formát.

Tovább olvasom »
irfs, számvitel, uniós szabályozás, versenyképesség

IRFS: felkészülni, vigyázz, rajt!

piacesprofit.hu

Már idén érdemes felmérni az átálláshoz szükséges erőforrásokat azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknél üzleti szempontok indokolják a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) választását akár már 2016 elejétől – hívja fel a figyelmet a MAZARS.

Tovább olvasom »
beszámoló, irfs, nemzetközi standard

Olcsóbb és egyszerűbb: mit kell tudni az IRFS-ről?

piacesprofit.hu

A kormány 2015. június 12-én megszületett határozatában jóváhagyta a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS-ek) egyedi beszámolási célokra történő magyarországi bevezetésének ütemezését. A Deloitte segítségével összefoglaltuk a bevezetéssel és a szükséges felkészüléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom »
adózás, irfs, számvitel

Rápörögtek a cégek az IRFS-re

piacesprofit.hu

Az EY által készített friss felmérés eredménye szerint a pénzintézetek és a hazai vállalkozások többsége érdeklődést mutat a Nemzetközi Pénzügyi és Beszámolási Standardok (IFRS) hazai beszámolási célokra történő bevezetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom »