irán

irán, szankciók, usa

Mától élnek az Irán elleni amerikai szankciók

PP/MTI

Az Egyesült Államok teljes mértékben érvényesíttetni fogja az Irán elleni szankciókat – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap este az alaszkai Anchorage-ben – szingapúri útjáról visszatérőben az Egyesült Államokba – az őt kísérő újságíróknak. 

Tovább olvasom »
irán, obama, olaj

Ha Teherán elzárja az olajcsapot…

MTI

Az Egyesült Államok kész hozzájárulni Kína stabil olajellátásának biztosításához, ha Teherán az olajcsap elzárásával torolná meg Peking esetleges csatlakozását az Irán elleni, megszigorított nemzetközi szankciókhoz – jelentette kedden a The New York Times.

Tovább olvasom »
eu, irán, szankció

Se benzin, se utazás, se üzlet

EUvonal

Szankciók bevezetésére készül az Európai Unió Irán ellen arra az esetre, ha Teherán nem hajlandó záros határidőn belül megegyezni atomprogramjáról. Elsősorban az üzemanyagimportra szoruló országba irányuló benzinszállítások leállítását fontolgatják Brüsszelben, de tervezik a vízi és légi forgalom korlátozását is.

Tovább olvasom »
energia, gáz, irán

Gáz: Irán bejelentkezett importőrnek

MTI

Egyedül is képes lenne megtölteni a Nabucco-vezetéket Irán, ha a projektben részt vevő cégek kiépítik az ehhez szükséges infrastruktúrát – mondta Ali Reza Irvas iráni nagykövet az MTI-nek. A diplomáciai képviselő szerint jelenleg az amerikai nyomásgyakorlás miatt nem tárgyalnak velük az európaiak a gázprojektről.

Tovább olvasom »