ipari park

gazdaságfejlesztés, ipari park, ipari parkok, munkahelyteremtés, uniós források

Pénz van, kérdés, mire megy el

Sebők Orsolya

150 milliárd forintot fordít két év alatt ipari parkok fejlesztésére a kormány – jelentette be Lázár János április végén, egy kormányinfón. Ettől az intézkedéstől 50–100 ezer új munkahelyet várnak, no meg azt, hogy egy lépéssel közelebb jutunk ahhoz az elképzeléshez, hogy 2020-ra a nemzeti össztermékben 30 százalék legyen az ipari termelés aránya. A legtöbb uniós célkitűzésben Magyarország inkább alulvállalja magát, iparosításban viszont az élre törünk. Az Európai Unióban ugyanis csak 20 százalékos arányt tűztek ki célul.

Tovább olvasom »
díj, ipari park

Átadták az Ipari Parkok Versenyképességi Díját

piacesprofit.hu

2012 óta negyedik alkalommal adták át az Ipari Parkok Versenyképességi Díjakat az NGM Dísztermében a magyar ipari park szektor legeredményesebb szereplőinek. Hagyományosan az Ipari-, Tudományos- Innovációs és Technológiai Parkok Egyesület, az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium együttműködésében díjazták az ipari parkokat.

Tovább olvasom »
cégbejegyzés, cégtemető, ipari park, nav, székhely, székhelyszolgáltatás

Így néz ki egy cégtemető

piacesprofit.hu

Magyarországon gyakori, hogy egy címen sok cég jelenik meg, mert tulajdonosaik szeretnék cégüket távol tartani tényleges és ellenőrizhető ingatlanaiktól. Van olyan cím Magyarországon, amelyet több mint 1800 cég választott székhelyül az elmúlt három évben – írja az Opten sajtóközleménye.

Tovább olvasom »
innováció, ipari park, kkv pályázatok

Ipari park: megéri betérni?

kfarkas

Mit adtak nekünk a rómaiak? Teszik fel a kérdést a Monthy Python halhatatlan filmjében az elnyomott júdeaiak. Hasonló kérdést fogalmazhatunk meg az ipari parkokkal kapcsolatban, és a válasz is hasonlóan megdöbbentő lesz.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, építőipar, építőipari termelés, építőipari válság, export, fogyasztói bizalom, gki, ipar, ipari park, ipari termelés, járműipar, kkv-konjunkturaindex, konjunktúra felmérés, konjunktúra-index, konjunktúraindex, szállodaipar, textilipar, vegyipar

Kicsit kikapaszkodtunk, de még mélyen vagyunk a gödörben

piac-profit.hu

Idei mélypontjához képest alig emelkedett júliusban a GKI-Erste konjunktúraindex. A májusi zuhanás után júniusban és júliusban is minimálisan emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke, de ezzel a felét sem nyerte vissza akkori esésének. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint júliusban az üzleti és a fogyasztói várakozások is javultak kissé, de továbbra is nagyon pesszimista hangulatot tükröznek.

Tovább olvasom »
fejlesztés, ipar, ipari ingatlan, ipari park, logisztika

Uniós forrásból bővül a Dél-pesti Üzleti Park

piac-profit.hu

Több mint 93 millió forint uniós támogatást nyert a Dél-pesti Üzleti Park új üzemcsarnok-fejlesztése „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése – ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Programja keretében.

Tovább olvasom »
beruházás, ipari park, logisztika, új széchenyi terv

Logisztikai és szolgáltatóközpont épül Kecskeméten

piacprofit.hu

Komplex, több mint 10 ezer négyzetméteres intermodális logisztikai és szolgáltatóközpontot alakít ki az Agropack Trio Kft. a tulajdonában lévő tradicionális kecskeméti iparterület rehabilitációjával. A másfél milliárd forintos beruházást felerészben az Új Széchenyi Terv keretében, európai uniós pályázati támogatással finanszírozza a vállalkozás.

Tovább olvasom »
ipari park

Újabb ipari parkot adtak át az országban

MTI

A mostani hat vállalkozás mellé további 4-5 érkezését és évente 10-12 százalékos árbevétel-növekedést vár a téglási Hajdu Infrastruktúra Zrt. azt követően, hogy telephelye megkapta az ipari park címet – közölte Novotni István, a Hajdu cégcsoport vezérigazgatója az MTI-vel.

Tovább olvasom »
ipari park

Gyűlnek a cégek az ipari parkokba

PP/MTI

Várhatóan tavasszal kezdi meg üzemének építését a nagykállói ipari parkba elsőként betelepülő vállalkozás – közölte Juhász Zoltán, a szabolcsi kisváros független polgármestere. A közelmúltban Baktalórántházán is átadtak egy ipari parkot.

Tovább olvasom »