ipari ingatlan

ingatlan, ipar, ipari ingatlan, iroda, logiztika, raktár

Kevés az energiahatékony ipari ingatlan

piacesprofit.hu

A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada, mintegy 2,1 millió négyzetméternyi raktár, csarnok és logisztikai központ tekinthető energiahatékonysági szempontból korszerűnek – derült ki a Knauf Insulation valamint a Raktár.info szakmai portál közös felméréséből.

Tovább olvasom »
ingatlan, ingatlanpiac, ipari ingatlan, piaci elemzés

Az ingatlanpiac tetőpontja egy újabb válságot jelentene

piacesprofit.hu

A dinamikusan változó világban nehéz követni a trendeket, amelyek meghatározzák és átalakítják a világot. Új üzleti modellek, új technológiák, növekvő határokon átnyúló befektetések, ami többek között olyan globális kockázatok mellett megy végbe, mint az észak-koreai nukleáris fenyegetettség. Az ingatlanpiac különböző területein dolgozó vezető szakértők az iparág változásait vitatták meg a bécsi CEE Property Forum 2017-en.

Tovább olvasom »
ipari ingatlan, költségkímélés, logisztika, spórolás, üzemeltetési költségek

Négymilliárdos többletköltség a rossz tervezés és kivitelezés miatt

piacesprofit.hu

Az összesen 3,8 millió négyzetméternyi területre kiterjedő magyarországi ipari- és logisztikai létesítmények közel felénél mára komoly problémát okoz, hogy az elmúlt évtizedben a létesítmények tervezésénél és kivitelezésénél nem fordítottak kellő figyelmet a padozatok megfelelő minőségű elkészítésére – derült ki a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) friss felméréséből. A Szövetség szerint a megrepedt, széttört padozatok rendbetételével és a megfelelő technológia kiválasztásával ágazati szinten évente három-négymilliárd forintnyi költséget lehetne megtakarítani.

Tovább olvasom »
ingatlanfinanszírozás, ingatlanpiac, ipari ingatlan, ipari ingatlanok, kereskedelmi ingatlanok

Engedékenyebbek a bankok

piacesprofit.hu

Továbbra is kedvező finanszírozási kondíciók jellemzik az európai ingatlanpiacokat, de ami a jövőbeli pozitív változásokat illeti, az üzleti hangulat nem kifejezetten optimista, itthon viszont sokat javult a helyzet – derül ki a KPMG friss felméréséből.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, ingatlanpiac, ipari ingatlan

Tuti biznisz az ipari ingatlan

piacesprofit.hu

Csaknem annyi bérbeadó ipari terület található Közép-Európában, mint Németországban, a kihasználtsági mutatók pedig jobbak, mint a válság előtt. A magyar piac a régión belül is az élénkülés jeleit mutatja.

Tovább olvasom »
ingatlan, ingatlan bérbeadás, ipari ingatlan, üzletbérlés

Bérelt ingatlan: nem kell pánikolnunk tulajdonosváltáskor

asalgo

Könnyen előfordulhat, hogy azt a telephelyet, amit évek óta bérlünk, a tulajdonos egyszer csak értékesíti a „fejünk felett”. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy vége a világnak, kezdhetünk összepakolni, és másik ingatlan után nézni. A március óta hatályos Ptk. ugyanis körültekintően szabályozza ezt a kérdést.

Tovább olvasom »
befektetés, ingatlan, ipari ingatlan

Történelmi csúcson a befektetések

piacesprofit.hu

Összesen 8,7 milliárd eurót fektettek be az európai ipari ingatlanpiacon 2014 első felében, ami negyedével több az egy évvel korábbinál, és 2007 óta a legmagasabb érték. A CBRE adatai azt is mutatják, hogy az ipari ingatlanok aránya a befektetési piacon 10,3 százalékra nőtt a 2013-as 9,5 százalékról.

Tovább olvasom »