internethasználat

információs társadalom, internethasználat

A magyar gyerekek negyedét éri online zaklatás

kfarkas

Megdöbbentő adatokra derült fény a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság reprezentatív kutatásából. A magyar gyerekek – különösen a lányok – negyedét éri online zaklatás. Ennek fényében elgondolkodtató, hogy a szülők egy jelentős részét különösebben nem izgatja, mibe fut a gyerek a neten.

Tovább olvasom »
internet, internethasználat, lakossági internet, lefedettség, nincsnet

Indul az első nincsnet-felmérés

piacesprofit.hu

Közösségi alapú országos felmérés indul Magyarország internetes fehér foltjainak meghatározására a felhasználók visszajelzései alapján. A cél azoknak a területeknek a megtalálása, ahol nem érhető el megfelelő színvonalon sem a vezetékes, sem a mobilnet-szolgáltatás.

Tovább olvasom »
infokommunikació, információs társadalom, internethasználat

Még mindig offline a világ fele

piacesprofit.hu

Az infokommunikációs szolgáltatások ma már nem számítanak luxusnak. Mégis, még napjainkban is a világon megközelítőleg 3,9 milliárd ember nem jut hozzá az internethez – írja a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) éves jelentésében. Pedig a szolgáltatások ára folyamatosan csökken.

Tovább olvasom »
internethasználat, it a cégben, wifi

Profiknak profi kell WiFiből is

piacesprofit.hu

Egy nagy ügyfélforgalmat bonyolító helyiségben – legyen az üzlet, hotel, iroda vagy bevásárlóközpont, általában még a padló is speciális anyagból készül, hogy bírja a terhelést. Miért gondoljuk, hogy WLAN hálózatból az otthoni használatra tervezett is megteszi?

Tovább olvasom »
internethasználat, munkavállalói jogok, szabályzat, viselkedés

Facebook az irodai gépen? Nem alapjog!

Timár Gigi

Manapság már kevés olyan munkakör létezik, amihez nincs szükség internetre. Ahol van, ott ezt az eszközökkel együtt a munkáltatónak kell biztosítania. Hogy mire és hogyan használható a rendszer, azt érdemes szigorúan szabályozni.

Tovább olvasom »
adótörvények, adózás, adózás 2015, internethasználat, netadó

Netadó: akkor számoljunk

kfarkas

A kormány elképzelései szerint mintegy 20-28 milliárd forintos bevételre számít az internetadóból, de még a módosításban foglalt plafonnal is ennek akár a többszörösére is rúghat a sarcból származó bevétel. Emiatt a duplájára is nőhet az internet előfizetések ára.

Tovább olvasom »
infokommunikació, internethasználat, mobilinternet

Csúnyán lemaradtunk mobilinternetben

piacesprofit.hu

Magyarországon csupán 27,7 százalék a vezeték nélküli szélessávú internet penetrációja, míg az OECD országainak átlaga már elérte a 72,4 százalékot. Még Szlovákiában is kétszer ennyien használják. Elsősorban az árak gátolják a növekedést.

Tovább olvasom »