ingatlanpaic

ingatlanpaic

Mégsem az Airbnb vágta gajra a fővárosi albérletpiacot

piacesprofit.hu

Válságos állapotúnak is nevezhető a budapesti albérletpiac – állapította meg a GKI Gazdaságkutató friss tanulmánya. Mi segíthetne a helyzeten? Több önkormányzati lakás kellene? Kevesebb Airbnb? Mennyit számít a csok bevezetése és a kedvezményes lakásáfa eltörlése? Ami biztos: többet kell dolgozni egy lakás megvásárlásához, mint 10 éve.

Tovább olvasom »
építőipar, ingatlanárak, ingatlanpaic, lakásárak, lakaspiac

Telket, jó áron, Budapesten? Felejtsd el

piacesprofit.hu

Egyre nehezebb jó áron építési telket találni Budapesten, vagy a környékén. Vannak akik jól jártak ha korábban a peremkerületeken, vagy az agglomerációban vettek nyaralót és később lakóövezetté sorolták át ezeket. De nem mindenkinek jött be ez az üzlet.

Tovább olvasom »
albérlet, albérlet árak, bérlakás, ingatlan, ingatlan árak, ingatlanpaic, lakás, lakaspiac

Egyre nehezebb olcsó albérletet találni Budapesten

Zubor Zalán

Vegyes a kép az albérletpiacon az országon belül, írja az Ingatlan.com. Az egyetemvárosokban inkább nőnek a bérleti díjak, míg a budapesti kerületek között hatalmasak a különbségek. A legtöbb helyen drágultak az albérletek, de eközben a kínálat is 30 százalékkal bővül egyes városokban, ami visszafogja az árnövekedést.

Tovább olvasom »
árindex, ingatlan, ingatlanpaic, lakás, lakaspiac

Meddig mehetnek fel az ingatlanárak?

piacesprofit.hu

Szinte mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy Magyarországon meddig mehetnek feljebb az ingatlanárak. A Duna House megvizsgálta az egyes környező- és nyugat-európai országok trendjeit, hogy esetükben milyen mértékű volt 2008 óta az áremelkedés, továbbá hogy a jelenlegi árak mellett mekkora hozamokkal lehet kalkulálni egy befektetés esetén. Még mindig megéri ingatlanba fektetni?

Tovább olvasom »