ingatlanár

ingatlanár, ingatlanpiac, lakásár

Váratlan tippek a családi házra vágyóknak

piacesprofit.hu

Sokaknak a családi ház vásárlásának gondolatára elsőként az agglomerációs települések, esetleg a falvak jutnak eszébe. Aki mégis családi házba vágyik, de nem szeretne százmillió forint felett költeni, vagy mindennap órákat ingázni, annak sem reménytelen a helyzete. Az OTP Ingatlanpont ezért ad néhány tippet, hol érdemes házat keresni.

Tovább olvasom »
ingatlan, ingatlanár, ingatlanárak, ingatlanpiac

Mindent kibír a XIII. és XI. kerület

piacesprofit.hu

A gazdasági recesszió 2008 és 2013 között padlóra küldte a magyar lakáspiacot. A 2008-2016-os időszakot vizsgálva, a tranzakciók száma országosan a felére esett vissza a csúcshoz képest, és 5% és 30% közötti árcsökkenés volt tapasztalható Budapesten és vidéken egyaránt. A válság elmúltával azonban a növekedés mértéke igen különbözően alakult az ország egyes régiói között. Néhány helyen már szinte a válság előtti éveket idézte a forgalom, az árak pedig akár meg is haladták a 10 évvel ezelőtti értéket. Az Otthon Centrum feltérképezte a leginkább válságálló városokat és kerületeket.

Tovább olvasom »
ingatlanár, ingatlanárak, ingatlanpiac, irodabérlés, irodabérlet, kkv irodabérlet, költségkímélés

Hol érdemes letelepednie egy vállalkozásnak? Az ingatlanpiaci helyzet segít dönteni

piacesprofit.hu

Cégalapításkor, költözéskor, és vállalati növekedés során, sokszor feltevődik a kérdés, hogy hol érdemes letelepedni, új irodát nyitni. Ilyenkor Budapest szokott szóba jönni elsőként, annak ellenére, hogy sok egyéb helyszín kerülhetne számításba, főleg ha a felmerülő költségeket vizsgáljuk. Az Ingatlannet.hu szakértői segítenek.

Tovább olvasom »
áfa, építőipar, ingatlan, ingatlanár, ksh, lakásáfa, munkaerőhiány

Az építőipar jövőjét az áfakulcs és a munkaerőhiány határozza meg

PP/MTI

Kedvező fordulat következett be az építőiparban a januári 18,5 százalékos éves bővüléssel, és optimizmusra ad okot, hogy jelentősen nőtt a hó végi szerződésállomány is – emelték ki az MTI-nek nyilatkozó elemzők. A szakértők szerint elsősorban az 5 százalékos áfakulcs jövője és a munkaerőhiány határozza meg a szektor jövőbeli teljesítményét.

Tovább olvasom »
ingatlanár, ingatlanpiac, lakásár

Néhány tipp, hogy nyerők legyünk az alkuban

piacesprofit.hu

Akár elad, akár vásárol, folyamat sorsdöntő pillanata, amikor a felek megegyeznek az árban, vagyis az alku. Ha ingatlanról van szó, akkor persze nem kifejezetten a piaci alkudozásra kell gondolni, de sok szempontból mégis hasonló a dolog. Például abban, hogy ha nem vagyunk elég rutinosak, akkor könnyen pórul járhatunk. Felkészülni persze fel lehet, sőt kell is. Ebben nyújtunk segítséget a GDN Ingatlanhálózat blogjának segítségével.

Tovább olvasom »