ingatlan értékesítés

ingatlan árak, ingatlan értékesítés, lakásfelújítás, lakaspiac, lakóház

Ezek miatt ér kevesebbet az ingatlanunk, mint szeretnénk

piacesprofit.hu

Az elmúlt évek lakáspiaci árnövekedése közepette kuriózum a jó áron kifogott ingatlan. Pedig jól beazonosíthatók a tényezők, amelyek révén komoly mértékű, akár a vételár negyedére-ötödére rúgó árengedményt lehet elérni. Cserébe azonban általában meg kell kötni egy kompromisszumot: bérlőt, perterhet, szolgalmi jogot, vagy éppen esztétikai hibát. Érdemes figyelni, mert néha csak egy apróságon múlik az adásvétel –például egy szem előtt lévő repedésen, vagy éppen a szomszéd hét tyúkján!

Tovább olvasom »
állami támogatás, ingatlan értékesítés, ingatlanbefektetés, ingatlanpiac, külföldi befektető, külföldi vásárló, lakásvásárlás

Egyre több külföldi vásárol magyar ingatlant

piacesprofit.hu

Friss adatok szerint 2016-ban több mint háromezer ingatlan került külföldi tulajdonba Magyarországon. A legtöbb külföldi állampolgár kínai, orosz és ukrán a vásárlók között. Azoknak a külföldieknek is számos lehetőségük van, akik hitelt vennének fel ingatlancéljaikhoz, sőt bizonyos esetekben állami támogatást is kaphatnak.

Tovább olvasom »
ingatlan adásvétel, ingatlan értékesítés, jogi kisokos

Felel-e az ingatlan eladója a rejtett hibáért?

piacesprofit.hu

Az ingatlan vásárlást jó esetben alapos egyeztetés és megtekintés előzi meg a vevő részéről. Ennek ellenére időről-időre előfordul, hogy utóbb olyan hiba merül fel, ami a vásárláskor nem volt ismert. Gyakori tévhit, hogy az ingatlan vagy más dolog eladója nem lehet felelős az eladott dolog olyan hibájáért, ami a szerződéskötéskor nem volt ismert. Ez azonban sok esetben nem igaz. Milyen hibákért felel az eladó és milyen hibákért nem?

Tovább olvasom »
ingatlan, ingatlan adásvétel, ingatlan értékesítés, jogi kisokos, végrehajtás

Mire ügyeljünk, ha a gyerek nevére íratjuk az ingatlant?

piacesprofit.hu

Gyakori eset, hogy a szülők kiskorú gyermekük részére vásárolnak ingatlant, hogy jövőjét megalapozzák. Előfordul, hogy azért kerül a gyermek nevére az ingatlan, hogy később védve legyen a szülők esetleges adósságai miatti végrehajtásról. Bármi is az ok, érdemes végiggondolni, hogy milyen következményei lehetnek a jövőben a gyermek ingatlanszerzésének. Például hogyan lehet a kiskorú gyermek nevére íratott ingatlant szükség esetén értékesíteni?

Tovább olvasom »
adómegtakarítás, ingatlan értékesítés, nav

A NAV is segíthet adót megtakarítani

piacesprofit.hu

Viszonylag közismert, hogy a NAV nyilvántartást vezet az eladott ingatlanok értékéről, k tudják azonban, hogy ebből a nyilvántartásból, csupán 7.500 forintos alapdíjért az adózók is kérhetnek információkat. Pedig ez a lehetőség mindamellett, hogy üzleti előnnyel járhat, komoly adómegtakarításhoz is vezethet az adózó számára.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor