információbiztonság

adatlopás, adatvédelem, információbiztonság, it-biztonság, kiberbiztonság, kiberbűnözés

Tehetetlenek vagyunk az adathalászokkal szemben?

piacesprofit.hu

Mindannyian vásárolunk a neten, bankkártyáink adatait vállalkozások tucatjai, sőt akár százai is őrzik adatbázisaikban. Ezekre vadásznak a hekkerek. Egy biztonsági szakértő szabadidejében cégek biztonsági hézagjait kutatja: szerint nem az a legnagyobb veszély hogy ellopják az adatainkat.

Tovább olvasom »
információbiztonság, jövő, titkosítás

Teleportálással kísérleteznek a kínaiak

PP/MTI

A kvantumszámítógépek percek alatt törik majd fel a ma elterjedt titkosítási módokat, ezért új, ennek megfelelő titkosításon dolgoznak. A gond ma, hogy megfelelő távolságra juttassák el a titkos kulcs párok tagjait. Kínai kutatók most már az űrből próbálkoznak. A technológia tulajdonképpen információk teleportálását jelenti.

Tovább olvasom »
adatvédelem, információbiztonság, jogszabálymódosítás

Brutális bírságot kockáztatnak az óvatlan cégek

piacesprofit.hu

 Az európai-amerikai adatcsere feltételeinek változásai és az új, általános európai adatvédelmi rendelet komoly kihívások elé állítja a nemzetközi vállalatokat. A rendelet változásaira két év alatt kell felkészülni. Az adatvédelmi hatóság szerint 2018-tól a vétkes vállalatok akár a globális árbevételük négy százalékának megfelelő adatvédelmi bírsággal is számolhatnak.

Tovább olvasom »
adatvédelem, információbiztonság, it a cégben

Biztos törli az összes elemet? Még ez is kevés!

piacesprofit.hu

A számítógépet átlagosan 4-5, az okostelefont 2-3 évente cseréli le egy átlagos céges felhasználó egy újabb készülékre. A régi gépet vagy tovább értékesítik vagy egyszerűen kiselejtezzik – az esetek jó részében tele bizalmas adatokkal. Kevesen tudják, hogy a lomtár ürítése, sőt egy formázás sem törli valójában az adott fájlokat a merevlemezről, amelyekkel utólag rosszindulatú módon vissza lehet élni. A BDO Magyarország alábbi elemzése összegzi a biztonságos törlés legfőbb szempontjait, valamint a legkönnyebben elérhető szoftveres megoldásokon elvégzett tesztjének eredményeit.

Tovább olvasom »