idős

aszály, betegség, egészség, érrendszeri betegség, halál, hőmérséklet, idős, kánikula, klímaváltozás, kolera, malária, meleg, öreg, trópusi betegség, vesebetegség

Évi egymillió ember hal meg, ha nem tartjuk be a párizsi klímaegyezményt

Kriston László

Egyre nehezebben bírjuk a gyakrabban és erősebben jelentkező nyári hőséget: az idősek korosztály körében növekszik a kánikulák idején az elhalálozások száma, és egyre kevesebbet tudunk szabadtéren dolgozni. A melegebb klíma miatt pedig északabbra hatolnak a szúnyogokkal és szennyezett vízzel terjedő trópusi betegségek. 2000 óta óriásit romlott a helyzet az éghajlatváltozás egészségünkre gyakorolt negatív hatásait illetően.

Tovább olvasom »
egészség, egészséges életmód, egészséges táplálkozás, idős, nyugdíj, sport, testmozgás

Dolgozó emberként sem mozgunk többet, mint nyugdíjasként

piacesprofit.hu

A magyar idősek háromnegyede nem sportol rendszeresen, saját bevallásuk szerint az időhiány, a lustaság és a rossz egészségügyi állapot állnak ennek háttérében – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából az Egészségügyi Világnap alkalmából készült országos reprezentatív kutatásból. Az 50 év feletti megkérdezettek kétharmada szerint nincs, vagy nem tud róla, hogy lenne kifejezetten idősek számára kialakított sportolási lehetőség a lakóhelye közelében. A felmérésből arra is fény derült, hogy az idősek 46 százaléka fogyaszt gyümölcsöt napi rendszerességgel, zöldséget viszont mindössze 31 százalékuk eszik minden nap, húst pedig csupán ötödük.

Tovább olvasom »
idős, munkahelyi stressz, munkavállalók, munkavédelem

Nem az öreg szaki a gyenge láncszem

kfarkas

Az uniós országok népessége egyre öregszik, a demográfiai változások új kihívásokat jelentenek a munkáltatók, a munkavédelemmel foglalkozó szakemberek számára is, melyekre időben fel kell készülni, az idősebb dolgozókat ugyanis a munkahelyi stressz is súlyosabban érintheti.

Tovább olvasom »