idegen nyelv

idegen nyelv, külföldi munka, külföldi munkavállalás, munkakeresés, továbbtanulás

A diákok fele külföldre menne

piacesprofit.hu

A fiatalok 51 százaléka szerint az elmúlt egy évben nehezebbé vált a továbbtanulás – derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. A felmérés szerint az aktív keresők sem látják pozitívabban a jövőjüket: mindössze 26 százalékuk lát előrelépési lehetőséget jelenlegi munkahelyén, 43 százalékuk szerint azonban ez nem reális forgatókönyv. A külföldi munkavállalásról a diákok és az aktívan dolgozók véleménye jelentősen eltér: míg a diákok 54 százaléka, addig a dolgozók mindössze 19 százaléka fogadna el határon túli pozíciót.

Tovább olvasom »
felsőoktatás, idegen nyelv, munkaerőpiac, nyelvtudás, oktatás

Két nyelvtudással elérhető a siker

piacesprofit.hu

Sokszor már a gyakornoki pozícióknál is szükséges, az álláshirdetések pedig több mint negyven százaléka vár el valamilyen szintű angol nyelvtudást, akár olyan pozíciók esetében is, ahol nem lenne feltétlenül szükséges. A legtöbb esetben nem kötik szinthez a nyelvtudást, azonban a megjelölt szintek közül a középfok a leggyakoribb – derül ki a profession.hu közleményéből.

Tovább olvasom »
idegen nyelv, nyelvismeret, nyelvtanulás, nyelvtudás, önfejlesztés

Tanulna? Ezt éri meg!

piacesprofit.hu

Az ember jó esetben folyamatosan képzi magát, felnőtt fejjel viszont olyasminek szenteljük az időnket szívesen, aminek látjuk a későbbi hasznát is. A nyelvtanulás mindenképpen megéri, de nem mindegy, melyik nyelvet választjuk – főleg, ha az angol már a zsebben.

Tovább olvasom »
export, idegen nyelv, kkv export, külkereskedelem, nyelvtudás

Nyelvtudás nélkül nincs üzlet

piacesprofit.hu

A magyar munkavállalók jelentős része még mindig nem beszél idegen nyelven, pedig mostanra nem csak az egyértelmű, hogy erre szükség van, de az is, hogy mindenképpen az angol az alap. A szabályozás változása ráadásul nem kedvez a nyelvtanulásnak.

Tovább olvasom »