hvca

befektetés, hvca, konferencia, Tungsram

A szakma nagyágyúi a budapesti befektetési konferencián

piacesprofit.hu

A HVCA Éves Befektetési Konferenciája az üzleti élet és a jogi szakma kiemelt kapcsolatépítő fóruma, ahol a résztvevők megvitatják a kockázati- és magántőke, illetve a vállalatfinanszírozási szektor helyzetét Közép-, Kelet-, illetve Délkelet-Európában. A nyitóelőadást Christian Majgaard, a márkaépítés és innováció nemzetközileg elismert szakértője, a LEGO korábbi globális márkaépítési és üzletfejlesztési vezetője tartja.

Tovább olvasom »
finanszírozás, hvca, jeremie, kkv finanszírozás, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, tőkebevonás

Májusban leállt a Jeremie, mégis ebből volt a legtöbb pénz tavaly

piacesprofit.hu

Tavaly májusban véget ért a Jeremie alapok befektetési időszaka, 2016-ban mégis ők voltak a legaktívabb befektetők; a tőkebefektetések értékének 84 százalékát adták a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) 2016. évi jelentése szerint. A befektetések 76 százaléka az év során három szektorba, az üzleti és ipari szolgáltatásokkal, az IT & elektronika, illetve a fogyasztói szolgáltatásokkal foglalkozó cégekbe áramlott.

Tovább olvasom »
hvca, jeremie, kockázati tőke, startup

Kipécézik a startupokat a befektetők

piacesprofit.hu

A befektetői pénzek túlnyomó része még mindig az ígéretes technológiai startupokba áramlik, az elmúlt negyedévben a kihelyezések csaknem nyolcvan százaléka az ebben a fázisban lévő cégekbe történt – derült ki a HVCA negyedéves jelentéséből.

Tovább olvasom »
adomány, finanszírozás, forrásbevonás, hvca, jeremie, kkv finanszírozás, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, magvető tőke, pénzszerzés, startup

Viszlát Jeremie! De most honnan lesz pénz?

piacesprofit.hu

2016. május 31-ig kellett a Jeremie kockázati tőkealapok kezelői kihelyeznie kis- és középvállalkozásoknak a rájuk bízott 131,5 milliárd forintot. A kormány közlése szerint ez “szinte teljesült”, a cégek viszont alig várják a következő kört. De mikor és milyen lesz?

Tovább olvasom »
hvca, jeremie, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás

Már látszik a Jeremie-hatás

piacesprofit.hu

2015 első negyedéve során 26 kockázatitőke-befektetés zárult le eredményesen, amelyek 4,4 milliárd forintos összértéke 56 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentésében szereplő adatok szerint. A Jeremie kifutása várhatóan további emelkedést is hoz.

Tovább olvasom »
hvca, kkv finanszírozás, kockázati tőke

A befektetőszerzés hat pontja

piacesprofit.hu

Mikor, mennyit finanszírozás érhető el kockázati tőkealap közreműködésével. Milyen feltételek mellett? A válasz minden cégnél egyedi, van azonban néhány mérlegelési szempont, amellyel érdemes számolni. A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) blogján megjelent írás segít az eligazodásban.

Tovább olvasom »
hvca, kockázati tőke

Bonbonetti, Pizza Marzano: a kockázati tőke sikere

piac-profit.hu

A kockázati tőke ma már megtalálható minden háztartásban, legalább is a befektetések hatására létrejött termékek, szolgáltatások mindenképp. Az elmúlt évtizedben a fejlődésben meghatározó szerepet játszó kockázati tőke jelen volt a félvezetők tökéletesítésében, az internet kifejlesztésében éppúgy, mint az élelmiszeriparban.

Tovább olvasom »