hús

állattenyésztés, alternatív, bill gates, burger king, célközönség, celluláris húsipar, diszruptor, globális népesség, hamburger, hús, húsfogyasztó, innováció, laboratóriumi hús, leonardo dicaprio, nasdaq, népszaporulat, ökolábnyom, sejtalapú, startup, tőzsde, vegetáriánuns, veszteséges

A tőzsdén is imádják a vega húst

Kriston László

Tőzsdére ment a laboratóriumban, növényekből „húst” növesztő Beyond Meat Amerikában. A cég befektetői között van Bill Gates és Leonardo DiCaprio is. A vegihús és a laboratóriumban növesztett mesterséges hús lehet a megoldás az állattenyésztés óriási környezetszennyezésének kiváltására. Ezzel is tisztában lehetnek a befektetők, hiszen akkora volt a kereslet a cég részvényeire, hogy az első napon 163 százalékkal emelkedett az árfolyam.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, élelmiszer, emisszió, étrend, hús, juh, karbon, kecske, kibocsátás, légszennyezés, metán, ökolábnyom, sajt, szarvasmarha, szén-dioxid, tehén, vegán, vegetáriánus

Nagy az ökolábnyoma a sajtnak

Kriston László

Az emberiség 22 milliárd tonna sajtot eszik évente, és ez a mennyiség csak nőni fog a népességgyarapodásnak köszönhetően. A legnagyobb karbonlábnyomot hátra hagyó állati eredetű élelmiszerek közül a sajt a harmadik helyen szerepel a toplistán a bárány- és a marhahús után.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, élelem, élelmiszer, étel, fehérje, fogyasztás, háziállat, hús, húsipar, kutya, macska, marha, metán, nitrogén, ökolábnyom, prémium kategóriás termék, sertés

Mekkora a háziállatod ökolábnyoma?

Kriston László

Napjainkban jóval elterjedtebb a háziállatok tartása a városi lakásokban, mint az a rendszerváltás idején volt. Egyre több ember él, egyre többen érzik magányosnak magukat, egyre többen találnak lelki vigaszt egy háziállat társaságában. Ideje, hogy elkezdjük négylábú kedvenceink ökolábnyomát is számolni. Hiszen kilószámra vásároljuk nekik az eledelt és az almot.

Tovább olvasom »
betegség, egészség, egészségügy, halál, hús, húsadó, húsipar, húspogácsa, környezetvédelem, marha, metán, ökolábnyom, rákkeltő, vörös hús, who

Húsadóval lehetne rendbe rakni az egészségügyet

Kriston László

Az állattenyésztésnek óriási az ökolábnyoma, ezért egyes szakértők szerint adóval kellene drágítani, hogy így az újonnan kifejlesztett mesteréges húsok felé tereljék a fogyasztókat. Kevesebb pénzt emésztene fel a betegellátás is, mert kevesebben kapnának rákot a vörös húsoktól. Az Oxford Egyetem konkrét számokkal álltak elő: ekkora legyen az adó, ennyi belőle a megtakarítás, ennyi elhalálozás előzhető meg.

Tovább olvasom »
baromfi, élelmiszer, fogyasztás, hús, tejtermék, zöldség

Ha többet keresünk, azonnal megesszük

piacesprofit.hu

Ha nő a lakosság bevétele, az nálunk még mindig az élelmiszer-fogyasztásra szánt összeget növeli meg – főként a húsfélék iránti kereslet ugrik meg. A Nemzeti Agrárkamara (NAK) adatai szerint tavaly az olcsóbbá vált baromfihúsból fogyott a legtöbb.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, éhezés, éhínség, élelmiszer, fehérje, hamburger, hús, húsipar, innováció, izrael, k+f, kockázati tőke, műhús, népesség, növény, ökológiai lábnyom, termőföld

Nyomja a pénzt a húsipar a műhúsba

Kriston László

Világszerte gyors a népesség növekedése, és nő az igény a fehérjedús étrendre. A vásárlók GMO-mentes és egészséges húst szeretnének, de az állattenyésztésnek óriási az ökolábnyoma. A húsipari konszernek tolják a tőkét a műhúst fejlesztő startupokba, és a séfek is nagyon érdeklődnek a termék iránt. Ez lehet az állati fehérjetermelés jövője. Csodaszer a globális éhezés ellen?

Tovább olvasom »
állat, disznó, hús, kína, lakótelep, mezőgazdaság, sertés

Sertéseknek építettek óriási lakótelepet

piacesprofit.hu

Komplett lakótelepet építettek Kínában egy megaberuházással, hogy ott sertéseket hizlaljanak. Az emeletes épületekből álló blokkban a tervek szerint évente akár 800 ezer disznó is születhet majd. A hatalmas telep létrehozásának célja a növekvő lakosság igényeinek kielégítése, de a koncentrált termelés komoly állat- és humánegészségügyi kockázatokat is jelenthet.

Tovább olvasom »
agrár, állattenyésztés, biotechnológia, bogár, cargill, élelmezés, élelmiszer, fehérje, hús, india, kína, mcdonalds, mezőgazdaság, protein, rovar, startup, takarmány

Rovarokból szerzünk be majd fehérjét

Kriston László

Nyugi, nem kell rágcsálnunk a rovarokat, porrá zúzzák őket a kedvünkért. Ebből készülnek fehérjedús készítmények, étrendkiegészítők. A természeti környezet is jól jár így, hiszen az állatok takarmányozásához szükséges szója termesztése rendkívül erőforrásigényes és környezetszennyező.

Tovább olvasom »
brazília, csirke, hús, szalmonella

Tovább dagad a brazil húsbotrány

piacesprofit.hu

Hét brazil húsos és baromfis céget is törölhet a közeljövőben az engedélyezett uniós beszállítókat tartalmazó listáról az Európai Bizottság a dél-amerikai ország húsbotránya miatt. A brazil hatóságok is azt valószínűsítik, hogy egyes laboratóriumok szándékosan szalmonellás csirkeügyeket tussoltak el.

Tovább olvasom »