hungarikum

export, hungarikum, mezőgazdaság, növénytermesztés, paprika

Magyar paprikát ropogtat Európa

piacesprofit.hu

Az Intersnack idén 200 tonna hazai fűszerpaprikát vásárol Magyarországon, ezzel továbbra is az egyik legnagyobb hazai fűszerpaprika exportőrök közé tartozik, ugyanakkor a termőterület drámai csökkenése miatt nem vidámak a szegmens kilátásai.

Tovább olvasom »
hungarikum, repülőtér, utasok, vámmentes

Óránként elfogy egy rúd szalámi

piacesprofit.hu

A Pick szalámi, Unicum és a fűszerpaprika-őrlemények – ezeket viszik tonna szám a külföldiek a repülőtéri Heinemann üzletből. Persze az édességek is nagyon népszerűek, a csokoládé különlegességek is kifejezetten keresett termékek. Az oroszok és a kínaiak a legszorgosabb vevők. 

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, hungarikum, magyar termék

Hungarikum lett a Törley, a Piros Arany és a cimbalom

PP/MTI

A magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával bővült a Hungarikumok Gyűjteménye. A Hungarikumok Gyűjteményébe a pénteki döntéssel már 60 érték tartozik, a Magyar Értéktár pedig 143 tételesre bővült.

Tovább olvasom »
gasztronómia, hungarikum, magyar termék

Újabb Hungarikummal gazdagodtunk

PP/MTI

A Hungarikum Bizottság egyhangú döntéssel hungarikummá nyilvánította csütörtöki ülésén a kürtőskalácsot, amely egyszerre székely, erdélyi és magyar érték – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón Budapesten.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, hungarikum, kkv pályázat

Már érkeznek a pályázatok a hungarikumokra

piacesprofit.hu

Már csaknem száz pályázat érkezett a Hungarikum Bizottság által kiírt és hétfőn megjelent pályázatokra: a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének támogatására. A hónap végéig összesen 145 millió forintra lehet pályázni.

Tovább olvasom »
eredetvédelem, hungarikum, védjegy

Megalakult a Hungarikum Klub

piacesprofit.hu

Megalakult a Hungarikum Klub, a fórum a már hungarikummá nyilvánított nemzeti értékek képviselőinek és a Hungarikum Bizottság tagjainak részvételével tartotta alakuló ülését csütörtökön, Budapesten.

Tovább olvasom »