horvátország

cégépítés külföldön, horvátország, külpiaci terjeszkedés

Így készüljön a horvát piacra

piacesprofit.hu

A földrajzi közelség miatt egyre több magyar vállalkozó lát lehetőséget a több mint egy évvel ezelőtt uniós tagállammá vált Horvátországban. Kevésbé érzékelhetőek a piaci kockázatok a szomszédos országban, ezért sok magyar vállalkozó még azelőtt dönt a cégalapításról, mielőtt körültekintően felmérné, hogy vannak-e, és ha igen milyen típusú horvátországi piacra lépést gátló tényezők. Radácsi Milán Viktor Zágrábba akkreditált külgazdasági attasé a potenciális gazdasági ágazatok mellett a piacra lépés, cégalapítás kockázataira is felhívta a figyelmet a Piac&Profit Piacbővítés Horvátországban konferenciáján.

Tovább olvasom »
ausztria, cégépítés külföldön, horvátország, kkv export, külpiac, külpiaci terjeszkedés, svájc

Üzleti siker a közelben? Segítünk!

PP Konferenciaközpont

A tartós növekedéshez a külpiaci terjeszkedés a legbiztosabb út, mégis csak kevés hazai kkv próbálja ki magát külföldön. Közeli, de biztos célpontot keres? A Piac & Profit ezúttal az osztrák, svájci és horvátországi lehetőségeket mutatja be szakértői segítséggel!

Tovább olvasom »
balkán, horvátország, kárpát régió üzleti hálózat, szerbia, szlovénia, ukrajna

Miért mennénk messze?

kkummer

Az 550.000 négyzetkilométeres Balkán mindig is a nagyhatalmak érdeklődésének középpontjában állt, elég csak a görögökre, rómaiakra vagy épp az Ottomán Birodalomra gondolni. Most Magyarország vállalkozásainak fókuszába kéne kerülnie, hiszen (Ukrajnával együtt) rengeteg lehetőséget tartogat.

Tovább olvasom »
exportösztönzés, horvátország, külföldi terjeszkedés

Horvátországban nem csak nyaralni érdemes!

piacesprofit.hu

Horvátország lassan már három hónapja csatlakozott az Európai Unióhoz, és éppen Magyarország volt az egyik legnagyobb támogatója annak, hogy déli szomszédunk is uniós tagállam legyen. Arról nem sok szó esik, hogy ez a magyar cégeknek, amelyek a horvátországi piacra lépést fontolgatják, vagy már esetleg exportálnak az országba, miért lehet fontos.

Tovább olvasom »
horvátország, nyaralás, okostelefon, turizmus

Okostelefonnal Horvátországba

PP/MTI

A legelterjedtebb okostelefonokkal is elérhető, sőt internetezés nélkül is használható a Horvát Idegenforgalmi Közösség honlapjának minden információja – tudatta déli szomszédunk turisztikai szervezete.

Tovább olvasom »
horvátország, nyár

Tűz pusztít a horvát tengerparton

klímablog/MTI

Kiterjedt erdőtűz pusztít a horvátországi Split közelében, a hatalmas füst a várost és környékét is beterítette, ezért a horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS) a térségben lévőknek figyelmeztetést adott ki vasárnap. A tüzet hajnalban észlelték Donja Rupotina térségében, lakóházakat nem veszélyeztetett.

Tovább olvasom »
horvátország, nyár, turizmus

Minden 50. európai Horvátországban nyaral

PP/MTI

Az ország történelmének eddigi legjobb eredményét produkálta júliusban a horvátországi beutazó turizmus, amely az első féléves csökkenés után most már összességében is pozitív eredményt mutat – közölte honlapján vasárnap a horvát Turisztikai Minisztérium.

Tovább olvasom »
horvátország, idegenforgalom, turizmus

Már Horvátország is túl messze van?

MTI

Az év első hét hónapjában 5 százalékkal csökkent a vendégek és 3 százalékkal a vendégéjszakák száma Horvátországban, a magyar és az orosz turisták ötödével kevesebben voltak a tavalyai adatokhoz képest – közölte a horvát idegenforgalmi miniszter.

Tovább olvasom »