hivatal

export, hita, hivatal

Új elnök a HITA élén

piacesprofit.hu

Dr. Berényi Jánost nevezték ki a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnökévé. Az állami vállalatok és a versenyszektorba tartozó cégek vezetésében egyaránt komoly tapasztalattal bíró szakember, a szülési szabadságon lévő Dobos Erzsébetet váltja a Hivatal élén.

Tovább olvasom »
hivatal, Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal

Új hivatalt hozott létre a kormány

PP/MTI

Döntött a kormány a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal létrehozásáról – az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. A hivatalban a határozat értelmében 100 fő dolgozik majd.

Tovább olvasom »
bürokrácia, céginformáció, hivatal, kkv

Új köztérnevek: senkinek sincs ingyen

Timár Gigi

Kosztolányi Dezső bonmot-ja szerint az utcanévtábláknak van a legnagyobb olvasóközönsége, nem mindegy hát, mi kerül rájuk. A mostanában gyakori változások szimbolikus jelentősége mellett azonban nagyon is praktikus következményei vannak az érintett utcák, közterek lakói és az itt bejegyzett cégek számára.

Tovább olvasom »
bürokrácia, építőipar, hivatal

Hatósági engedélyek: a hivatal nem húzhatja az időt?

piacprofit.hu

Akár egy évvel is rövidebb lehet az építési engedélyhez szükséges eljárási idő -. ígéri a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium. Az építőipari beruházások felgyorsítására, az engedélyezések egyszerűsítésére tett erőfeszítések eredményeként mára több tucat eljárás esetében megszűnt a hatósági engedélyezés kötelme, az építőipari kivitelezésben pedig a tisztességes piaci magatartás jogszabályi feltételeit erősítették meg.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor