hitelminősítés

árvíz, éghajlatváltozás, erdőtűz, folyó, hitel, hitelminősítés, hurrikán, klímaváltozás, kockázat, kölcsön, kötvény, Moody's, szélsőséges időjárás, város

Rossz hitelminősítést kapnak az árvízveszélyes helyek önkormányzatai

Kriston László

A Moody’s hitelminősítő intézet közzétette új irányelveit a városok hitelfelvételeivel és kötvénykibocsátásaival kapcsolatban. Ebben már hangsúlyosabb szerepet kapnak a városok klímaváltozással kapcsolatos veszélyfaktorai. Ahol nagy az árvízveszély, ott kedvezőtlenebb kondíciókkal vehet fel hitelt a megyei és városi önkormányzat.

Tovább olvasom »
államadósság, államcsőd, befektetések, csőd, hitelminősítés, magyarország, Moody's, standard & poor's

Már csak az államadósok felének van befektetési ajánlású osztályzata

PP/MTI

A Moody’s Investors Service által kockázati besorolással ellátott államadósoknak már csak a felére érvényes befektetési ajánlású osztályzat. A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban ismertetett éves összegzése szerint az ilyen besorolású államadósok arányának folyamatos csökkenését részben a kockázatosabb feltörekvő piaci szuverén kötvénykibocsátások növekedése okozza – írja az MTI.

Tovább olvasom »
gazdaság, hitelminősítés

Maradtunk a bóvliban

PP/MTI

Nem vizsgált, és így nem is minősített fel minket a nagy hitelminősítő egyike, a Moody’s – szemben a kormány várakozásaival. Vagyis Magyarország 4,5 év után is maradt bóvli-kategóriában. Talán a következő körben lesz változás.

Tovább olvasom »
bankhitel, hitel, hitel bedőlés, hitelezés, hitelminősítés, kkv hitel, mikrohitel, szállítói hitelezés, támogatott hitel, vállalati hitelezés

Van élet a hitelen túl

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A vállalati hitelpiacon az idén nem várható javulás. A szűk források, az emelkedő hitelköltségek újabb megpróbáltatásokat jelenthetnek a válság korábbi hullámait túlélő, forráshiányos vállalkozások számára. A finanszírozás területén is szemléletváltásra van szükség.

Tovább olvasom »
euró, euróövezet, európai központi bank, euróválság, hitelminősítés, leminősítés

Csúnyán elbántak Spanyolországgal

PP/MTI

Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal leminősítette Spanyolországot csütörtökön a Fitch Ratings, egyebek mellett arra a becslésére hivatkozva, hogy a spanyol bankrendszer rendbetétele a spanyol hazai össztermék (GDP) 9 százalékával egyenlő költségvetési forrást is felemészthet.

Tovább olvasom »
európa, gazdasági növekedés, hitel, hitelminősítés

Nem csak a szegények aggódhatnak

piacesprofit.hu

A Coface adatai szerint mind Európában, mind az Egyesült Államokban romlott a vállalatok pozíciója, a nemzetközi hitelbiztosító nyolc fejlett ország minősítését helyezte negatív megfigyelési listára, vagy fosztotta meg pozitív kilátástól. Görögország és Ciprus kockázati besorolását pedig egy egész fokozattal leminősítette.

Tovább olvasom »