hitelminősítés

árvíz, éghajlatváltozás, erdőtűz, folyó, hitel, hitelminősítés, hurrikán, klímaváltozás, kockázat, kölcsön, kötvény, Moody's, szélsőséges időjárás, város

Rossz hitelminősítést kapnak az árvízveszélyes helyek önkormányzatai

Kriston László

A Moody’s hitelminősítő intézet közzétette új irányelveit a városok hitelfelvételeivel és kötvénykibocsátásaival kapcsolatban. Ebben már hangsúlyosabb szerepet kapnak a városok klímaváltozással kapcsolatos veszélyfaktorai. Ahol nagy az árvízveszély, ott kedvezőtlenebb kondíciókkal vehet fel hitelt a megyei és városi önkormányzat.

Tovább olvasom »
államadósság, államcsőd, befektetések, csőd, hitelminősítés, magyarország, Moody's, standard & poor's

Már csak az államadósok felének van befektetési ajánlású osztályzata

PP/MTI

A Moody’s Investors Service által kockázati besorolással ellátott államadósoknak már csak a felére érvényes befektetési ajánlású osztályzat. A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban ismertetett éves összegzése szerint az ilyen besorolású államadósok arányának folyamatos csökkenését részben a kockázatosabb feltörekvő piaci szuverén kötvénykibocsátások növekedése okozza – írja az MTI.

Tovább olvasom »
gazdaság, hitelminősítés

Maradtunk a bóvliban

PP/MTI

Nem vizsgált, és így nem is minősített fel minket a nagy hitelminősítő egyike, a Moody’s – szemben a kormány várakozásaival. Vagyis Magyarország 4,5 év után is maradt bóvli-kategóriában. Talán a következő körben lesz változás.

Tovább olvasom »
bankhitel, hitel, hitel bedőlés, hitelezés, hitelminősítés, kkv hitel, mikrohitel, szállítói hitelezés, támogatott hitel, vállalati hitelezés

Van élet a hitelen túl

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A vállalati hitelpiacon az idén nem várható javulás. A szűk források, az emelkedő hitelköltségek újabb megpróbáltatásokat jelenthetnek a válság korábbi hullámait túlélő, forráshiányos vállalkozások számára. A finanszírozás területén is szemléletváltásra van szükség.

Tovább olvasom »
euró, euróövezet, európai központi bank, euróválság, hitelminősítés, leminősítés

Csúnyán elbántak Spanyolországgal

PP/MTI

Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal leminősítette Spanyolországot csütörtökön a Fitch Ratings, egyebek mellett arra a becslésére hivatkozva, hogy a spanyol bankrendszer rendbetétele a spanyol hazai össztermék (GDP) 9 százalékával egyenlő költségvetési forrást is felemészthet.

Tovább olvasom »
európa, gazdasági növekedés, hitel, hitelminősítés

Nem csak a szegények aggódhatnak

piacesprofit.hu

A Coface adatai szerint mind Európában, mind az Egyesült Államokban romlott a vállalatok pozíciója, a nemzetközi hitelbiztosító nyolc fejlett ország minősítését helyezte negatív megfigyelési listára, vagy fosztotta meg pozitív kilátástól. Görögország és Ciprus kockázati besorolását pedig egy egész fokozattal leminősítette.

Tovább olvasom »
hitelminősítés, usa, válság

Nem meglepő, hogy már ezen a héten “meghúzták a ravaszt”

PP/MTI

Londoni pénzügyi elemzők már az amerikai adósságlimit-emelésről létrejött kongresszusi egyezség óta gyakorlatilag biztosra vették, hogy az Egyesült Államokat valamelyik hitelminősítő megfosztja lehetséges legjobb, “AAA” szuverén adósbesorolásától, mivel egybehangzó citybeli vélemények szerint a megállapodás nem irányítja fenntartható pályára az amerikai államháztartást.

Tovább olvasom »
hitelminősítés, magyarország

Javulhat Magyarország megítélése

MTI

Várhatóan javulni fognak Magyarország hitelminősítői besorolásai a kormány által elkezdett konszolidációs program végrehajtása esetén – jósolták pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

Tovább olvasom »
adósság, hitelminősítés, usa, válság

Augusztus 2: Nem dől össze a világ?

PP/MTI

Az adósságlimit emeléséről szóló egyezség elmaradása esetén sem valószínű, hogy az amerikai kormány hátralékba kerülne adósságtörlesztési kötelezettségeivel, ám ha ez mégis megtörténne, annak sokkal súlyosabb következményei lehetnének, mint annak, ha az Egyesült Államok jelenlegi elit “AAA” államadós-besorolását a hitelminősítők egy-két fokozattal rontják – vélekedtek helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

Tovább olvasom »
adósság, államadósság, fitch, hitelminősítés, usa, válság

Washingtonnak szűk két hónapja maradt…

MTI

Az Egyesült Államok leminősítésre jelölését helyezte kilátásba szerdai londoni figyelmeztetésében a Fitch Ratings arra az esetre, ha a Fehér Háznak és a Kongresszusnak augusztus elejéig nem sikerül egyezségre jutnia az amerikai államadósság-limit emeléséről folyó vitában.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor