hita

exportösztönzés, hita, vásár

Hét magyar IT cég mutatkozik be Ázsiában

piacesprofit.hu

Hét magyar IT cég mutatkozik be június 17. és 20. között Ázsia legnagyobb infokommunikációs szakkiállításán, a szingapúri CommunicAsia rendezvényen. A négynapos expón a magyar stand a világ mintegy félszáz országából érkező több tízezer vendégnek mutatja be a magyar fejlesztéseket, az idén másodszor.

Tovább olvasom »
hita, keleti nyitás, kinai-magyar üzleti kapcsolatok

Új üzletek köttetnek Kínával

piacesprofit.hu

Több mint 120 üzletember kísérte el Orbán Viktor miniszterelnököt hivatalos kínai útjára, hogy ott hosszú távú gazdasági kapcsolatokat alakítsanak ki a távol-keleti országgal. Összesen 19 megállapodást jött létre a kormányzat, a magyar cégek és a kínai partnerek között.

Tovább olvasom »
foglalkoztatás, hita, szolgáltató központok

Csak profiknak

kkummer

Világszinten is igen jelentős bővülés várható a szolgáltató központok piacán, a szektor globális fejlődéséből pedig egyértelműen profitál majd Magyarország és a hazai kis- és középvállalkozások is. Akár beszállítóként, akár a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfélként nyerhetnek a növekedésből.

Tovább olvasom »
borászat, élelmiszeripar, hita, kgfb, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Csúcs volt a november

kkummer

A borászok lelkendeztek az idei szőlőtermés láttán, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a HITA történetének legnagyobb magyar beruházását hozta össze, a Piac és Profit pedig megrendezte a IV. Magyar Fenntarthatósági Csúcsot.

Tovább olvasom »
exportélénkítés, exportösztönzés, hita

1,2 milliárd euró befektetés,7000 új munkahely

piacesprofit.hu

Az éves költségvetésének közel 133-szorosát hozta be befektetésekben Magyarországra a HITA, azaz a Nemzeti Külgazdasági Hivatal. Az éves szinten 9 millió euróból gazdálkodó HITA segítségével 2013-ban megvalósult beruházásoknak köszönhetően, ugyanis összesen 1,2 milliárd euró befektetés érkezett az országba, a magyarországi gyártók külpiaci tevékenységének támogatása pedig 420,772 millió euró (1 éven belül várható) exportbővülést eredményezhet. A HITA 2013-as évet záró sajtótájékoztatóján mutatta be december 1-jével kinevezett új elnökét, Berényi Jánost, illetve a szervezet fő tevékenységi körében, azaz a befektetésösztönzés és az exportfejlesztés terén elért 2013-as főbb eredményeit.

Tovább olvasom »
exportösztönzés, hita, kkv export

Kkv követek segítik az exportot

piacesprofit.hu

Az Enterprise Europe Network (EEN), a világ legnagyobb vállalkozásfejlesztési hálózata a jövőben nagykövetek segítségével teszi láthatóbbá tevékenységét. Az EEN követek (brand ambassadorok) sikeres, példamutató kkv-k képviselői, akiknek az EEN segített abban, hogy új üzleti partnereket találjanak, vagy bővítsék megrendelői körüket.

Tovább olvasom »
hita

Tovább mélyül a magyar-macedón együttműködés

piacesprofit.hu

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének megnyitójával kezdődött a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) és a Macedón Befektetésösztönzési Ügynökség (Invest Macedonia) által közösen szervezett üzleti fórum és üzletember találkozó Szkopjéban, tegnap délután. A Magyarországról érkezett 32 fős üzletember delegáció összesen 22 céget képviselt, és elsősorban az energetika, a jármű- és gépipar, az építőipar és a textilipar területén folytattak tárgyalásokat a nyugat-balkáni ország üzletembereivel.

Tovább olvasom »
export, hita, hivatal

Új elnök a HITA élén

piacesprofit.hu

Dr. Berényi Jánost nevezték ki a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnökévé. Az állami vállalatok és a versenyszektorba tartozó cégek vezetésében egyaránt komoly tapasztalattal bíró szakember, a szülési szabadságon lévő Dobos Erzsébetet váltja a Hivatal élén.

Tovább olvasom »
exportösztönzés, hita, kkv export

Az exportra áldoz a kormány

piacesprofit.hu

Bár a hazai exportból alig 23 százalékkal részesednek a kkv-k, egyes kisvállalatok komoly külpiaci sikereket tudnak felmutatni. Akár egy maroknyi alkalmazottat foglalkoztató garázscégből is lehet két év alatt 130 fős szervezet, ha megtalálja a piacát. A HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) már második alkalommal választja ki a legjobbakat, akik elnyerik az Év Exportőre Díjat.

Tovább olvasom »