hiány

hiány, költségvetés 2012, önkormányzati adósságrendezés

Tartható az idei hiánycél?

piacesprofit.hu

A kormány gyorsított ütemben módosíttatja a 2012-es költségvetést. Ennek legfőbb oka az 5000 fő alatti települések számára elrendelt adósságrendezés. A Policy Agenda heti elemzésében ezért azt vizsgálta meg, hogy tartható-e az idei hiánycél.

Tovább olvasom »
államháztartási hiány, állami számvevőszék, ász, büdzsé, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, hiány, költségvetés, költségvetés 2012, költségvetés 2013, költségvetési tanács

ÁSZ: tartható a hiánycél, de az adókkal gondok lehetnek

PP/MTI

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a 2013. évi költségvetési törvényjavaslatban jövőre tervezett 1,6 százalékos bruttó hazai termék (GDP) növekedés mellett tartható a 2,2 százalékos hiánycél, ugyanakkor 168 milliárd forinttal csökken a makrogazdasági kockázatok ellensúlyozására alkalmas tartalékok összege.

Tovább olvasom »
államháztartási hiány, eu/imf megállapodás, euróválság, gazdasági növekedés, görög válság, hiány, imf, imf tárgyalás, költségvetés, költségvetés 2012, költségvetés 2013, költségvetési tanács, magyar növekedési terv, növekedés

Épp egy pici hiányzik – IMF-hitellel tartható a büdzsé

piac-profit.hu

A múlt héten benyújtotta a kormány a jövő évi költségvetés tervezetét. A Policy Agenda által készített elemzés szerint már az ebben szereplő hiánycélt is csak akkor lehet tartani, ha rendelkezik az ország pénzügyi védőhálóval, és nincsen újabb krízis Európában, míg a gazdasági növekedés feltételeit ez a költségvetés továbbra sem biztosítja.

Tovább olvasom »
adó, adótartozás, hiány, költségvetés, matolcsy

Szigorúbb adóbehajtást ígérnek Orbánék

piac-profit.hu

Marad az egykulcsos szja és folytatódik az ország átszervezése, hangzott el csütörtökön azon a sajtótájékoztatón, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és a tizenegy közgazdász tanácskozása után tartott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője. A megbeszélésen arról volt szó, hogy milyen módon lehetne betömni az idei költségvetésben keletkező 100 milliárd forintos lyukat amellett, hogy a 2012-re tervezett 3 százalék alatti deficit elérése is tartható legyen. A százmilliárdos csomagról a kormány a jövő héten tárgyal, idézi az MTI.

Tovább olvasom »
2011, hiány, költségvetés, nyugdíjpénztár

Mi lesz a nyugdíjvagyon elköltése után?

PP/MTI

A magán-nyugdíjpénztári vagyon bevételezése a költségvetésben 2011-re 7 százalék körüli GDP arányos rekordtöbbletet eredményez, az egyszeri rendkívüli bevételek kiesése után azonban a központi alrendszer egyenlege jelentősen romlik, és a GDP 4-5 százaléka körül alakul a hiány – áll a Költségvetési Tanács középtávú kitekintésében.

Tovább olvasom »
államadósság, európa, hiány, válság

“Európának rendszerszintű problémával kell megküzdenie”

piac-profit.hu

Az Írország számára felajánlott mentőcsomag nem tudta megállítani az eladási hullámot az európai államkötvény piacokon – Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint az uniós országokban tapasztalható hozamemelkedések azt jelzik, az EU-nak rendszerszintű problémával kell megküzdenie. Amennyiben azonban sikerül csendes intervencióval megnyugtatnia a piacokat, úgy az európai adósságválság hullámai újra elsimulhatnak egy időre. A Concorde helyzetképe.

Tovább olvasom »