helyi iparűzési adó

adóbevallás, adókedvezmény, adómentesség, helyi iparűzési adó, hipa

Figyelmetlenséggel bukhatjuk az adómentességet

piacesprofit.hu

Januártól egyszerűsítette a helyi iparűzési adó bevallását NAV – legalábbis elvben. Ugyanis a központi megoldás nem feltétlenül egyszerű, és nem veszi figyelembe a helyi adómentességet, így az egyszerűen elveszhet a sorok között – hívja fel a figyelmet a Minősített Könyvelők Egyesülete.

Tovább olvasom »
adófeltöltés, adózás, adózás 2017, cafeteria, cafeteria 2017, helyi iparűzési adó, társasági adó

Nyakunkon az év végi határidő

piacesprofit.hu

Az év utolsó napjaiban sem lankadhat a cégvezetők figyelme, a szektorális beadandók mellett számos egyéb adózási határidőre is érdemes figyelni, mint a helyi iparűzési adó, társasági adó és reklámadó – figyelmeztetnek a MAZARS szakértői.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás 2017, helyi iparűzési adó, hipa, kata, kiva

Adózás 2017: KATA, KIVA, HIPA, Eho, Szocho

piacesprofit.hu

Az adótörvényeket módosító javaslatcsomag a KATA, KIVA, iparűzési adó, Eho, Szocho, illeték és a szakképzési hozzájárulást érintően 2017. január 1-től fontos változtatásokat tartalmaz – az RSM Hungary szakértőjének segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb újdonságokat.

Tovább olvasom »
adózás, adózási határidő, helyi iparűzési adó, hipa, iparűzési adó

Itt a hipa ideje!

piacesprofit.hu

Március 16 a helyi iparűzési adó-előleg megfizetésének dátuma. A hipa szabályai változtak idénre, érdemes hát odafigyelni rá. Kinek, mennyit és hogyan kell fizetni? Cikkünkből kiderül.

Tovább olvasom »
helyi adó, helyi adók, helyi iparűzési adó, hipa, lóadó, önkormányzat

Helyi adók: próbálkoznak az önkormányzatok

kfarkas

Több mint egy éve már, hogy szabad kezet kaptak az önkormányzatok a helyi adók kivetésében, azaz gyakorlatilag bármire kitalálhattak egy adónemet, és azt illetékességi területükön rendeleti úton bevezethették. Habár a legtöbb önkormányzat az iparűzési, kommunális és idegenforgalmi adón kívül nem vet ki más sarcot, vannak lokális érdekességek, mint a kutyákra kivetett – igaz, rövid életű – adó, vagy a legújabbak, a giccsadó és a lóadó. Ám nem csak a különleges adónemekben vannak eltérések, érdemes tehát alaposan körülnézni, mielőtt döntünk, hová jelentjük be a cégünket, vagy hol létesítünk telephelyet.

Tovább olvasom »
adókedvezméyn, adótörvények 2016, helyi iparűzési adó, társasági adó

Erre kell ügyelni jövőre a társasági adóban

piacesprofit.hu

Folytatjuk sorozatunkat az jövő évtől hatályos új adószabályok ismertetéséről, ezúttal a PwC szakértőinek segítségével a társasági adót és a helyi iparűzési adót érintő változásokat vesszük sorra. Érdemes odafigyelni, mert sokat takaríthatunk meg néhány új kedvezménnyel jövőre!

Tovább olvasom »