háztartások

fogyasztás, háztartások, hitelfelvétel, lakás, mnb, növekedés

Csúcson a lakossági hitelfelvétel

piacesprofit.hu

Új csúcsokon a lakosság hitelfelvételi kedve, a hazai háztartások a folyószámlahitelek nélkül csaknem 1135 milliárd forintnyi új lakás- és fogyasztásihitel-szerződést kötöttek az év első kilenc hónapjában, ami 42 százalékkal nagyobb érték az egy évvel korábbinál – írja a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján.

Tovább olvasom »
életszínvonal, háztartások, megélhetési kiadások, munkanélküliség

Egyre derűlátóbbak a magyar háztartások

piacesprofit.hu

A Provident Pénzügyi Zrt. és anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) által végzett nemzetközi, reprezentatív kutatás szerint a magyar válaszadók harmada szerint javult háztartásuk anyagi helyzete az elmúlt egy évben, és hasonló arányban várnak további javulást a következő 12 hónapra pénzügyeik tekintetében. A hazai megkérdezettek 20 százaléka gazdasági fellendülést vár, ami a tavalyelőtti adatokhoz képest közel 5 százalékkal jobb eredmény. Az egyre javuló munkaerő-piaci trendek visszaköszöntek a kutatásban is: a felmérésben részt vevő országok közül legkevésbé hazánkban aggódtak állásuk esetleges elvesztése miatt.

Tovább olvasom »
európai unió, gazdaság, görögország, háztartások, kelet-közép-európa, kiskereskedelem, munkanélküliségi ráta

Közép- és Kelet-Európa feljövőben

piacesprofit.hu

A GfK átfogó elemzést készített 32 európai ország kiskereskedelméről, amely elemzésben értékeli a vásárlóerőt, a kiskereskedelem részesedését a háztartások privát fogyasztásából, az inflációt, az értékesítési terület termelékenységét és előrejelzést ad a 2017. év forgalmára vonatkozóan.

Tovább olvasom »