hatósági ellenőrzés

adóügy, áfacsökkentés, aktuális jogszabályváltozások, balaton, Ellenőrzéscunami, hatósági ellenőrzés, járülékcsökkentés, kisosz, kisvállalkozók, kkv, minimálbér, munkaerőhiány, nav, piacesprofit.hu, szabályos foglalkoztatás

Ellenőrzéscunamira számíthatnak idén a balatoni boltosok és vendéglátósok

PP/MTI

Emellett még a munakerőhiány miatt is fájhat a fejük, hiszen elsősorban szakácsból, pincérből, eladóból van kevés. A helyzetet ugyan enyhíti a diákok nyári munkába állása, de szükség volna állami szerepvállalásra is – hangzott el a szakmai érdekképviselet részéről azon a fórumon, ahol az aktuális jogszabályváltozásokról kaptak tájékoztatást is a dél-balatoni kiskereskedelmi boltok, vendéglátó üzletek, büfék tulajdonosai és üzemeltetői.

Tovább olvasom »
hatósági ellenőrzés, kiskereskedelem

Rászálltak a tűzifa-kereskedőkre

PP/MTI

Ellenőrzést indított a tűzifa-kereskedelem területén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hatóság, az elmúlt hetek vizsgálatai alapján a leggyakoribb probléma az új típusú szállítójegy hiánya, valamint annak hibás kitöltése.

Tovább olvasom »
ce, európai unió, hatósági ellenőrzés, jelölés, termék

CE jelölés, kell – nem kell?

piacesprofit.hu

Nem olyan könnyű eldönteni, hogy melyik termékre kell és melyikre nem a CE jelölés. És kinek kell intéznie, hol kell kérelmezni? A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom »