hatékony vezető

hatékony vezető, motiváció, szervezet és vezetés, üzleti etikett

A jót is jól kell elmondani

piacesprofit.hu

Az év vége, az év eleje a céges partik, évértékelések időszaka. Ilyenkor érdemes méltatni egy-egy kolléga érdemeit. Kérdés, hogyan tegyük ezt meg anélkül, hogy feszültségeket okoznánk a csapaton belül. Szakértőnk tanácsot ad ehhez a nehéz feladathoz!

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, hatékony vezető, karrier, készség, munkahely, munkavállaló, rugalmas vállalatirányítás

Milyen lesz a digitális kor főnöke?

piacesprofit.hu

Több mint félmillió menedzsment-tanácsadó összegezte a mai karrierlehetőségeket a legnagyobb ilyen jellegű felmérésben. Szerintük hamarabb jutnak ma vezető pozíciókba a technológiai képességekkel és rendszerszerű gondolkodással bíró fiatalabb munkavállalók, mint a rangidős kollégák.

Tovább olvasom »
alkalmazkodás, cégvezető, hatékony vezető, helyzet függő vezetés, önismeret, sikeres vezető

Így lett sikeres az Apple vagy az Ikea

piacesprofit.hu

Vajon mi a közös az Apple alapítójában Steve Jobsban és a Tesla megálmodójában, Elon Muskban? Hogyan lehetett az, hogy Walt Disney, már az első miki egér rajzfilm sikere után egész szórakoztató iparágban gondolkozott? „Ők az úgynevezett erős jövőképpel rendelkező vezetők, akik másként néznek a világra. A sikeres vezetés azonban nem csak néhány kiválasztott kiváltsága, igenis tanulható” – mondja Aaron K. Olson, az Aon Global Talent Management vezetője, a Northwestern Egyetem tanszékvezetője, aki a napokban Budapesten mutatta be “Leading with Strategic Thinking” – (Stratégiai gondolkodással vezetni) című könyvét.

Tovább olvasom »
cégvezető, hatékony vezető, jó vezető, motiváció

Ettől megjön majd a munkakedve!

piacesprofit.hu

Cégvezetőként rengeteg aggódni valója van, tengernyi feladat, e-mail, elintézendő telefon. Mégis fontos néha időt szakítani a feltöltődésre, hiszen motiváltan jobban megy a munka is. Ezért ebben a cikkben lássunk egy új nézőpontot ad a cégvezető feladatáról. Felvillanyozó lesz!

Tovább olvasom »