hadsereg

amerikai, emisszió, felkelők, fosszilis, háború, hadsereg, halál, iraki háború, kibocsátás, légszennyezés, nukleáris, ökolábnyom, robbanás

Mekkora egy háború légszennyezése?

Kriston László

Hát hatalmas. Mert robbanásokkal, városok, gyárak, olajfinomítók, konvojok felgyújtásával jár a háborúzás. Meg stratégiai szabotázsakciókkal, melyek megsemmisítik az ellenség élelmezési, logisztikai, harcászati utánpótlását. És mivel azok fosszilis energiahordozókkal működő gépek szolgáltatják, tankok, teherautók, áramot szolgáltató generátorok, az égés és a füst elkerülhetetlen velejárója a hadviselésnek.

Tovább olvasom »
amerika, áramfogyasztás, donald trump, fehér ház, gázolaj, hadsereg, kőolaj, logisztika, megújuló energia, napenergia, olajvállalat, usa, üzemanyag, washington

Lázad Trump ellen a hadsereg

KlimaBlogger

A zöldülés az új zendülés. Trump és tanácsadói egyértelműen inkább az olajlobbi pártján állnak, és fanyalognak a megújuló energiák adókedvezményekkel való állami támogatásán. A hadsereg megújulókra való átállását őrültségnek tartják. De a hadügyi gépezet a saját feje után megy. Biztonsági okokból.

Tovább olvasom »
etanol, hadsereg, usa

Mégsem tankol alternatív üzemanyagot a hadsereg

Kriston László

Az amerikai haderők vezetése egy ideig kacérkodott azzal a stratégiával, hogy alternatív energiaforrásokra váltson a fosszilis erőforrások helyett. Nemcsak azért, mert károsak a környezetre, hanem mert veszélyes küldetés eljuttatni a gyúlékony üzemanyagot az afganisztáni harcmezőkre. Egy új vizsgálat azonban sikertelennek és haszontalannak ítélte az alternatív forrásokkal való kísérletezést.

Tovább olvasom »
ausztria, hadsereg

Orbánék osztrák tankokat vennének

MTI

Eladná vagy leselejtezné páncélosainak ötven százalékát és más harci eszközöket az osztrák hadsereg, s többek között a magyar kormánytól is érkezett ajánlat – jelentette szombaton az osztrák tömegtájékoztatás egy lapértesülésre hivatkozva.

Tovább olvasom »
hadsereg, innováció, ökológiai lábnyom

A hadsereget is bevetik a klímaharcban

klímablog

A klímaváltozás elleni harc a hadsereget is eléri, de az nem fegyveres beavatkozással vesz részt: a jordán kormány bejelentette, hogy katonaságának infrastruktúráját környezetkímélő megoldásokkal modernizálja 2020-ra. Közben az amerikai hadsereg is lépéseket tett, hogy beszállítói zöldebb megoldásokkal szolgáljanak.

Tovább olvasom »
eu, hadsereg

Létrejöhet az integrált európai haderő

piacesprofit.hu

A határozott és hatékony kül- és biztonsági és védelmi politikához Stratégiai autonómiára van szüksége az EU-nak az EP szerint. Ehhez többek között fel kell állítani egy állandó uniós operatív főhadiszállást és közös fegyverzettel rendelkező európai haderőt kell szervezni – vélik az EP-képviselők.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor