gyümölcs

agrár, alapanyag, élelmezés, élelmezésbiztonság, élelmiszer, élelmiszerellátás, étrend, gabona, gomba, gyümölcs, hozzávaló, knorr, köles, mezőgazdaság, monokultúrás, népességnövekedés, rizs, ültetvény, unilever, zöldség

Egyél kaktuszt, mentsd meg a Földet

Kriston László

Vészesen kevés alapanyagra alapoztuk étrendünket. Egy-egy kórokozó és fertőzéshullám kipusztíthat az egész világon használatos élelmiszernövényeket is, a banánról már évek óta vannak ilyen félelmek. A Unilever és a Knorr összeálltak, hogy kevésbé használt vagy akár mellőzött növényeket hozzanak be a konyhánkba. A The Future 50 Foods című jelentésben tették közzé a listát.

Tovább olvasom »
füge, gyümölcs, gyümölcstermesztés, kivi, magyar gyümölcs, mezőgazdaság

Magyar kivit szeretne a kormány

PP/MTI

A termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte a kivi- és fügetermesztésre Magyarország az Európai Bizottságnál (EB) – közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára szombaton.

Tovább olvasom »
élelmiszer, eu, gyümölcs, pazarlás, zöldség

Felfoghatatlan mennyiségű gyümölcsöt dobunk ki évente

PP/MTI

Az Európai Unió polgárai évente több mint 17 milliárd kilogramm friss gyümölcsöt és zöldséget dobnak ki. Ez fejenként 35,3 kilogrammot jelent, amelyből 14,2 kilogramm kidobása elkerülhető lenne, 21,4 kilogrammé azonban elkerülhetetlen – derítette ki az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának tanulmánya.

Tovább olvasom »
ebéd, egészséges életmód, étrend, gyümölcs, reggeli, táplálkozás, uzsonna, vacsora

Miért ne hagyjuk ki a tízórait és az uzsonnát?

piacesprofit.hu

Óvodás, talán még kisiskolás korban is zömmel szerepel az étrendben a tízórai és az uzsonna. Sokan emlékeznek a napközis, nagy műanyagkosarakban előre kiporciózott zsemlékre, esetleg almára, amiből lehetett venni, meg persze ott is lehetett hagyni, aki nem kérte. Aztán valamikor a felső tagozatba lépés, a kiskamaszkor tájékán kikopnak a kisétkezések az ember étrendjéből, felnőtt korban pedig szinte már nincs is olyan, aki tartaná a napi ötszöri étkezést, hacsak nincs rákényszerülve valamilyen betegség vagy speciális diéta miatt – mondja Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember.

Tovább olvasom »
áremelkedés, gyümölcs, gyümölcstermesztés, hazai termés

Veszélyben a magyar gyümölcs?

piacesprofit.hu

A mezőgazdasági termékek árváltozása a gabonafélék és állati termékek esetében nem okozott meglepetést, a zöldség-gyümölcsféléknél azonban egy igen komoly fordulat figyelhető meg, ami felhívja a figyelmet az ágazat jelenlegi nehézségeire – értékelte a legfrissebb KSH adatokat a K&H.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, egészséges táplálkozás, élelmiszerpiac, étrend, gyümölcs, gyümölcsszezon, zöldség

Mi kerül nyáron a tányérunkra?

piacesprofit.hu

A nyári gyümölcsszezon indulásával néhány érdekes és hasznos tippet osztott meg a legnagyobb hazai piac, a Budapesti Nagybani Piac. Az nem kérdés, hogy sokkal frissebb gyümölcshöz és zöldséghez juthatunk, ha hazai terméket választunk, és nyáron erre számtalan lehetőségünk van. A 60-75 százalékos érettségi szinten leszedett, gyakran több ezer kilométert utazó import áruval szemben, a hazai gyümölcsök egy nap alatt az asztalunkra kerülhetnek.

Tovább olvasom »