gyorshajtás

balesetek, biztosítás, gyorshajtás, sofőr, vezetési stílusok

100 kilométerre 8 gyorshajtás jut

piacesprofit.hu

A 30–59 éves magyarok 93 százaléka szerint a szabálytalankodások, 74 százalék szerint pedig az ittas vezetés a felelős a rossz baleseti statisztikáért – derül ki a K&H biztos jövő indexéből. A K&H Biztosító telematikai adatai szerint a vezetési hibák között utcahosszal a gyorshajtás áll az élen 47 százalékos aránnyal. Azaz 100 kilométerre 7,9 gyorshajtás jut. Bár a baleseti statisztika javítását célzó telematikai megoldások még nem ismertek széles körben, a megkérdezettek 59 százaléka nyitott a használatukra, 28 százalékuk pedig örülne, ha a telematikai eredmények alapján kedvezményt kapna a biztosítás díjából.

Tovább olvasom »
autó, baleset, balesetbiztosítás, biztosítás, gyorshajtás, sofőrök

A sebesség túllépése a leggyakoribb hiba

piacesprofit.hu

A vezetési hibák 36 százaléka gyorshajtásból fakad, de toplistás a hirtelen fékezés és a motor túlpörgetése is. A sofőrök azonban odafigyeléssel csökkenthetik az autó fogyasztását – többek között ezek derültek ki a K&H Biztosító tavaly szeptemberben indított telematika projektjének részeredményeiből. Az 1 millió megtett kilométer után megvizsgált adatok alapján a leggyakoribb vezetéstechnikai hiba a gyorshajtás. A hivatalos statisztikákban is a legnagyobb aránnyal a gyorshajtásra visszavezethető balesetek szerepelnek, így a telematikai megoldások a közlekedésbiztonság szempontjából is fontos szerepet kaphatnak.

Tovább olvasom »
autó, büntetés, gyorshajtás, igo

Gyorshajtási bírság helyett…

piac-profit.hu

Senki nem vitatja, hogy a sebességmérő kamerákra szükség van a közlekedés biztonságának fenntartásához, mégis kevesen örülnek neki, amikor az autójuk fényképével kísért csekket találnak a postaládában. Hogyan kerülhetjük el az ilyen kellemetlen meglepetéseket a törvény adta kereteken belül? Az iPhone-os navigációs alkalmazásokban található, sebességmérő kamerákra figyelmeztető funkció segíthet ebben.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor