gyógyszeripar

egészségügy, gyógyszeripar, innováció, interjú, sikeres vezető

Az egészségügy is lehet jobb és olcsóbb

Sebők Orsolya

Leitner György az elmúlt közel huszonöt évben egészségipari vállalatoknál dolgozott vezetőként. Tapasztalatait, vezetői kvalitásait most egy globális magán-egészségügyi szolgáltató élén kamatoztatja, ahol egyszerre kell leküzdenie a munkaerő-hiányból fakadó nehézségeket és a for-profit–nonprofit világ együttélésének problémáit.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, fuvarozás, gyógyszeripar, kánikula

Milliós kárt kerülhetnek el odafigyeléssel a fuvarozók

piacesprofit.hu

A legmelegebb nyári napokon átlagosan másfélszer több riasztás érkezik a hűtött árut szállító járművek raktérhőmérsékletének emelkedése miatt – derül ki a WebEye Magyarország adataiból. Az élelmiszeripari és a gyógyszeripari szállítmányok esetén ilyen helyzetekben az azonnali beavatkozás elmulasztása akár több millió forintos kárt is okozhat.

Tovább olvasom »
egészségügy, gyógyszeripar, szabadalom

A világpiacot célozza meg az Avemar

piacesprofit.hu

Januártól egyazon gyártó állítja elő a hazai piac két legismertebb rákellenes gyógytápszerét. Az Avemar, valamint az Oncomar gyártásának kizárólagos jogosultságával a magyar tulajdonú Biropharma Kft. rendelkezik, amely a jövőben a magyar és a külföldi piacokat is ellátja a készítményekkel.

Tovább olvasom »
egészségügy, gyógyszeripar, tanúsítvány

Vámügyi tanúsítványt kapott a Cemelog

piacesprofit.hu

A legmagasabb szintű európai vámkezelési minősítést nyerte el Közép- és Kelet-Európa legnagyobb gyógyszer-logisztikai vállalata, a magyar tulajdonú CEMELOG Zrt. Az AEO-F vám tanúsítványt csütörtökön ünnepélyes keretek között nyújtotta át a vállalat vezérigazgatójának, Magyari Évának az auditálást végző Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik magas rangú vezetője.

Tovább olvasom »
egészségmegőrzés, egészségügy, gyógyszeripar

Mennyit költünk egészségre?

piac-profit.hu

A krónikus betegségben szenvedők fele havonta legalább 5 ezer forintot költ el a patikában – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu internetes portál megbízásából készített.

Tovább olvasom »
gyógyszer, gyógyszeripar, különadó, széll kálmán terv

Veszélyben az egészségünk!

Sebők Orsolya

2003 óta folyamatosan restriktív politika érvényesül Magyarországon a gyógyszeriparral szemben. A mostani különadó és a Széll Kálmán Tervben előirányzott megtakarítás viszont azzal a veszéllyel jár, hogy a súlyosabb betegek számára is gyógyulást jelentő innovatív szerek egyre kevesebbekhez fognak eljutni. Pedig egy felmérés szerint közel 750 ezren már most sem tudják kiváltani a nekik felírt recepteket. A hazai gazdaságpolitika hatására a gyógyszergyárak leépítenek, bizonyos tevékenységeket elvisznek az országból, és beruházásban sem itt gondolkodnak.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor