gyár

gyár, varga mihály

Varga Mihály átadott egy kandallógyárat

PP/MTI

A magyar kormány foglalkoztatáspolitikája világos, egy olyan munkaalapú társadalom létrehozását célozza meg, amelyben mindenki, aki tud és akar, dolgozhat – jelentette ki Varga Mihály a Wamsler SE robotizált üzemcsarnokának ünnepélyes átadásán, Salgótarjánban.

Tovább olvasom »
acél, alapanyag, árvíz, autópálya, beton, cement, colosseum, energiaigényes, építőipar, gát, gyár, infrastruktúra, kína, kohó, légszennyezés, ökolábnyom, pantheon, párizsi klímaegyezmény, roma, szén-dioxid

Betonlábnyom: tönkretesszük bolygónkat a sok építkezéssel

Kriston László

Melyik az az anyag, mely gyökerestül átalakította földi környezetünket? Nem az olaj, nem a műanyag, nem az acél. Hanem a beton. A víz után ez a legnagyobb mennyiségben és legszélesebb körben használt anyag a világon. De alapanyaga, az energiaintenzív eljárás során létrehozott cement óriási ökolábnyomot, légszennyezést hagy maga után.

Tovább olvasom »
bosch, év gyára, gyár, gyártás

A Bosch az év gyára

Zubor Zalán

A GyártásTrend magazint is kiadó PPH Media kihirdette az Év Gyára 2017 díjakat május 11-én a Larus Étteremben. Kéziszerszámgyár, autóipari beszállító és műanyagfröccsöntő üzem nyerte a három összetett díjat.

Tovább olvasom »
externália, gyár, ipar, ipari termelés, környezetszennyezés, környezetterhelés, ökológiai lábnyom, zöld gazdaság

Veszteségessé válna számos iparág, ha megfizetnék a környezetszennyezést

KlimaBlogger

Az ENSZ és a Trucost gazdasági elemzést készített arról, a nagy szennyező iparágak profitrátája hogyan sérülne, ha fizetniük kellene a tevékenységük által okozott környezeti károkért, vagyis az externáliákért. A légszennyezés beárazása az emissziókvótákkal ezt az ellentételezést szolgálja, de sok más módja is van még a környezetszennyezésnek, amit ingyen űzhetnek.

Tovább olvasom »
autóipar, bosch, gyár

Átadták az új Bosch gyártócsarnokot

piacprofit.hu

A magyarországi Bosch csoport 2011. szeptember 22-én nyitotta meg az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású hazai Bosch beruházását. Az új autóipari gyártócsarnok Miskolcon 5,5 milliárd forint értékű és 23 200 négyzetméteres új gyáregységben valósult meg és mindez 465 nap alatt. Ehhez az Észak-Magyarországi Operatív Program 981 millió forinttal járult hozzá. Az új csarnokot Orbán Viktor miniszterelnök, Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Wolf-Henning Scheider, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja, Max Nitzsche, a miskolci gyár ügyvezető igazgatója és Uwe Mang, a miskolci gyár gazdasági igazgatója adta át.

Tovább olvasom »
csr, felelősség, gyár, usa

Becsületérmet kapott a Zepter alapítója

Sajtóközlemény

Megtisztelő kitüntetést vehetett át az Egyesült Államok-beli Ellis Islanden a Zepter Csoport alapítója és elnöke, Philip Zepter. Európa egyik legsikeresebb üzletembere cége fennállásának 25. évfordulója alkalmából kapta meg a NECO (Nemzeti Etnikai Koalíció Szervezete) által adományozott “Medal Of Honor” becsületérmet.

Tovább olvasom »
gyár, kibocsátás, környezetvédelem, technológia

Talajvizet szennyezhet a föld alá nyomott széndioxid?

Kriston László

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) ígéretesnek tartja a technológiát, mint a klímaharc eszköztárának egyik fontos elemét, és az ENSZ is bizakodásáról biztosította a legnagyobb szennyező szektorokat. De a módszer viszonylag kezdetleges fázisban tart és geológiai, környezeti kihatásai sem kecsegtetnek csupa jóval. Az EU mégis nagy pénzekkel támogatja a módszert.

Tovább olvasom »
co2, energia, eu, gyár, kibocsátás

A föld alá tömik a gyárak füstjét

Kriston László

Karbontárolás néven ismeretes az a technológia, mely kiválasztja az ipari üzemek füstjéből a szennyező részecskéket és a föld alá préseli, rendszerint olyan üregekbe, amelyekből már részben vagy egészben kitermelték a földgázt vagy az olajat. A technológia viták középpontjában áll, mivel túlságosan energiaigényes, nem vizsgálták meg kellőképpen a lehetséges szeizmikus (földrengést okozó) mellékhatásait, mint ahogy a szivárgás lehetőségét sem tudják kizárni. Hol tartanak e módszer hasznosításával az  energia- és gyáripari szektor vállalatai?

Tovább olvasom »
gyár, kína, megújuló energia, szélenergia, usa

Szélkerékharc: Kína leelőzi a Dániát és Amerikát

Kriston László

A gazdasági válság igen kedvezőtlenül érintette a tőkeigényes megújuló energia szektort. A csökkenő földgázár és az amerikai földgáz-készletek felfedezése megakasztotta a szélturbinák terjedését. Kínában viszont rohamtempóban bővült a piac és a szélenergia részesedése az ország áramfogyasztásában. Az ázsiai országnak sikerült elhappolnia a nyugati világ elől a vezetői pozíciót a szélenergia-eszközök gyártásában.

Tovább olvasom »