gyakornok

állás, gyakornok, képesség, munka, státusz, tudás

A jó gyakornokra azonnal lecsapnak a cégek

piacesprofit.hu

A cégek közel fele kínál státuszt a gyakorlati időt náluk eltöltő diákoknak – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem  felméréséből. A munkaadók a nyelvtudás mellett elsősorban olyan készségeket várnak el a pályakezdőktől, mint az önállóság, az együttműködés, illetve a fogékonyság új képességek elsajátítására.

Tovább olvasom »
gyakornok, humánerőforrás, kiszervezés, költségkímélés, pénzspórolás, spórolási tippek

Spórolni kell a dolgozón? Így nem fog fájni

piacesprofit.hu

Amikor minden fillért meg kell fogni, sokszor érdemes a kreatívabb megoldást választani. Hiszen egy ponton túl sem a beszerzési költségeken sem az áramszámlán nem tudunk tovább spórolni. Az embereken takarékoskodni általában nem jó ötlet – kivéve, ha okosan csináljuk. Ehhez adunk néhány tippet.

Tovább olvasom »
diákmunka, gyakornok, gyakornoki program, költségkímélés, tehetségmenedzsment, toborzás

Nem csak a diáknak jó a gyakornokság

piacesprofit.hu

Sok szó esik arról, hogy milyen hasznos a fiatalok számára, ha munka közben szerezhetnek tapasztalatot. De nem csak a diákok profitálnak ebből. Sok vállalat időszakos jelleggel, rugalmas beosztásra, vagy csak egyes projektekre keres kisegítő munkaerőt, máskor pedig éppen az utánpótlás biztosítását indítják el ilyen módon. A fiatalok friss tudással rendelkeznek és lelkesek, a legtöbb esetben rövid idő alatt betanulnak, így gyakorlatban és költséghatékonyság oldaláról is hatalmas segítséget nyújtanak a vállalatoknak.

Tovább olvasom »
gyakornok, kkv pályázat, pályakezdők

Pénzt kapnak a kkv-k a gyakornokok után

piacesprofit.hu

Két újabb foglalkoztatási program indul pályakezdő fiataloknak uniós forrásból, a pályázatokat még ebben az évben, de legkésőbb a jövő év elején kiírják – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »