görög válság

államadósság, euróválság, gazdasági kilátások, gazdasági válság, görög válság, pénzügyi válság, vállalati hitelezés

Nagy baj készül: újabb válság jöhet?

kfarkas

A Lehmann Brothers csődjét követő 2008-as pénzügyi válságnál is nagyobb krízistől tartanak a közgazdászok, mint William White, aki már 2007-ben is figyelmeztetett a kockázatokra. A gond, hogy az állami mentőcsomagok csak a tüneteket kezelték, a válságot okozó problémák megmaradtak.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, görög válság, uniós szabályozás

Visszatért az akolba az EU fekete báránya

piacesprofit.hu

Új korszak kezdődik Görögország életében, a közel 10 évig tartó ideiglenes fiskális politika és ellenőrzés véget ér. Habár az uniós határozat várható volt, Görögország és a külföldi befektetők számára mindez azonban csak szimbolikus jelentőséggel bír, ugyanis a görög államháztartás ismét felülvizsgálat alá kerülhet. A felfelé ívelő görög gazdaság helyzete szakértők szerint elsősorban annak köszönhető, hogy a kulcsfontosságú ágazatok fellendülőben vannak.

Tovább olvasom »
eurózóna, gazdasági kilátások, görög válság

Újra saját lábán állhat Görögország

piacesprofit.hu

A görög hitelválság rendszeresen visszatérő téma a pénzpiacokon, de a leginkább abban az összefüggésben, hogy a görög pénzügyi problémahalmaz mennyire veszélyes Európa pénzügyi stabilitására. De mostanra mintha kitisztult volna az ég Athén felett, és három évvel – meg egy segélycsomaggal – a legutóbbi kötvénypiaci próbálkozása után Görögország ismét arra készül, hogy új államkötvényeket bocsásson ki.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, görög válság

Remek kezdés, majd jött a pánik

piacesprofit.hu

Jól kezdődött az év az európai gazdaság számára, de előbb a görög válság, majd a feltörekvő piacokon átsöprő pánik rontotta a kilátásokat. A Pioneer Investments nemzetközi elemzői ennek ellenére úgy látják, hogy a növekedést támogató fő körülmények továbbra is fennállnak, így idén 1,6, jövőre pedig 2 százalékos növekedést várnak.

Tovább olvasom »
eurózóna, gazdasági kilátások, görög válság

Van akit tényleg megmentett a mentőöv

piacesprofit.hu

Miután a görög válság kapcsán ismét központi témává váltak a pénzügyi mentőcsomagok, a PwC közgazdászai felmérték, hogyan teljesítenek az eurózóna mentőövet kapott gazdaságai: Ciprus, Görögország, Írország, Portugália és Spanyolország.

Tovább olvasom »
erste, forintárfolyam, görög válság, részvénypiac, tőzsde

Megszavazták a megszorításokat

piacesprofit.hu

A görög parlament 229 igen, 64 nem és 6 tartózkodás mellett elfogadta a legújabb reformcsomagot. Üröm az örömben, hogy Alekszisz Ciprasz kormányfő elveszítette 38 képviselőjét a 149 fős frakcióból. A kormányzati mandátum megtartásához 121 főre lenne szükség, így Ciprasz kormányátalakításba kezdhet.

Tovább olvasom »