gépjárműpiac

autóhasználat, budapest, gépjárműpiac, klíma, környezeti ártalom, légszennyezés, üzemanyag

Nem tudunk lemondani az autózásról

piacesprofit.hu

Egyre többet autóznak a magyarok: a lakosság 71 százaléka ül hetente többször autóba, szemben az egy évvel korábbi 60 százalékkal. Az autóval rendelkezők aránya pedig 76 százalékról 84 százalékra nőtt, míg az autóval évente megtett távolság átlagosan 14 ezerről 17 ezer kilométerre emelkedett – derül ki a K&H biztos jövő indexéből. A kutatás szerint havonta átlagosan 20 ezer forintot költenek az autósok üzemanyagra, és a magyarok háromnegyede használt autóként vette gépjárművét.

Tovább olvasom »
autóipar, gépjárműpiac, online kereskedelem

Az autópiac is a netre költözik

piacesprofit.hu

Európa meghatározó piacán, Németországban az autók közel 10 százalékát már online felületen értékesítik és az előrejelzések szerint ez a szám még növekedni fog. Az eredeti autógyáraknak és a kereskedőknek is alkalmazkodniuk kell a gyors változáshoz – mondja a Roland Berger tanulmánya.

Tovább olvasom »
gépjárműpiac, kiskereskedelem, új autó értékesítés

Egy márkából nem lehet megélni

piacesprofit.hu

Jelenleg 405 gépkocsi-márkakereskedés működik Magyarországon, 43-mal kevesebb, mint 2013-ban, míg 2011-hez képest 100-zal csökkent a számuk – ismertette a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) idei felmérésének adatait Gablini Gábor, a szakmai szervezet elnöke szerdán budaörsi sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »
autóipar, autópiac, elektromos autó, gépjárműpiac, innováció, kibocsátás csökkentés

Egy lépésre vagyunk az okosautótól

Demcsák Gergely

Többszörösen rájár a rúd az autógyártókra, stagnálás, illetve visszaesés jellemzi jelenleg a globális autópiacot, még a számos gyártó számára legfontosabb piaccá előlépett Kínában is megtört a növekedés üteme. Mindez azonban nem fogta vissza az autógyárak újító kedvét és fejlesztési tempóját.

Tovább olvasom »
felszámolás, felszámolások, gépjárműpiac, piac, válság

Gyártani megéri, eladni nem?

piacesprofit.hu

Az autógyárak dübörögnek Magyarországon, azonban a gépjármű-kereskedők már nem ennyire sikeresek. Több mint 12 ezer gépjármű-kereskedő működik hazánkban, amiből éves szintén közel 500 ellen indul felszámolási eljárás, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő jelentésében. Ez az elmúlt 12 hónapra vonatkozóan közel 4 %-os bedőlési arányt jelent, ami magasabb, mint az országos 2,75 %-os fizetésképtelenségi arány, azonban korábban sokkal rosszabb volt a helyzet.

Tovább olvasom »
autópiac, autóteszt, gépjárműpiac

Citroen C4: újult erővel

piacesprofit.hu

Új, korszerű háromhengeres erőforrás jelent meg a Peugeot-Citroën modelljeiben, amelyet a Citroënnél először a kompakt C4-be építenek be. A négyéves modellnek szó szerint új lendületet ad a high-tech benzinmotor. Nagyon ajánlható, akár az erősebb dízelek ellenében is.

Tovább olvasom »
autóvásárlás, casco, gépjárműpiac

Fellendülőben a gépjárműpiac? Tervezzük!

piacesprofit.hu

A magyarok 69,22 százaléka egyáltalán nem, míg további 19,49 százaléka is csak 2-3 éven belül tervez autóvásárlást, minden tízedik itthon élő tervei között azonban szerepel egy új, vagy használt autó beszerzése a következő 12 hónapban. A direktbiztosítási szolgáltatásokat kínáló Aegondirekt.hu egoMedia üzletága 68,185 fő – autótulajdonosok és gépkocsival nem rendelkezők – megkérdezésével végzett el egy online kérdőíves kutatást.

Tovább olvasom »
gépjárműpiac, illeték, nav

Csalók trükköznek az illetékkel

piacesprofit.hu

Érdemes ellenőrizniük illetékfizetési kötelezettségük tényleges teljesítését azoknak, akik gépjárművet vásárolnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több száz ügyletről derítette ki, hogy a gépjármű átírására hamis illetékbefizetési csekk alapján került sor. NAV költségvetési csalás, illetve magánokirat-hamisítás miatt feljelentést tett az illetékes nyomozóhatóságoknál.

Tovább olvasom »
autóipar, autópiac, gépjárműpiac

Még nincs minden veszve: reménysugár az autóiparban

piacesprofit.hu

Októberben 4047 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 15,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első tíz hónapban pedig 16,2 százalékkal 43 369-re nőtt az új autók száma – közölte hétfőn a Datahouse autópiaci adatszolgáltató adataira hivatkozva a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

Tovább olvasom »