génkezelt

biogazdálkodás, génkezelt, gmo, gmo mentesség

Szörnyeteg vagy megmentő a GMO?

Kriston László

A környezetvédők és a GMO-puritanisták szemében egyértelműen szörnyeteg a génkezelt vetőmagok világpiaci óriása. Mások viszont úgy érzik, a génmódosított élelmiszernövények hosszú távon szükségesek ahhoz, hogy növelt terméshozamukkal vagy erősebb ellenálló képességükkel megoldható legyen a következő évtizedekben a 9 milliárd főre gyarapodó emberiség táplálása.

Tovább olvasom »
eu, génkezelt, gmo, külkereskedelem, mezőgazdaság, usa

Veszélyben a GMO-mentesség?

klímablog

A hazai zöldek szerint zárt ajtók mögött folynak az EU–USA szabad kereskedelmi tárgyalások. Nemcsak a részletek alapvető átláthatóságának hiánya miatt tiltakoznak, hanem mert a megállapodás „fellazítaná” a jogszabályi környezetet, mely a génkezelt élelmiszerek és a vegyszerek forgalomba hozását szabályozza Magyarországon.

Tovább olvasom »
génkezelt, gmo, zöldség

Jön a génkezelt papaja

klímablog

Nem kevesebb mint egy évtizeden át tartó győzködés és tesztelés után engedték be a hatóságok a japán élelmiszerpiacra az amerikaiak génkezelt papajáját: a “szivárvány papaját”, melyet Hawaii-on termesztenek. Ismeretes, hogy földi élete utolsó éveiben II. János Pál pápát is papajával kezelték, és egy ideig rendhagyó felépülés tanúi lehettek környezetének tagjai.

Tovább olvasom »