gazprom

biztonság, cseppfolyós gáz, energia, gazprom, lengyelország

Van élet a Gazpromon túl is

piacesprofit.hu

Lengyelország uniós segítséggel épített termináljára egyre nagyobb mennyiségben érkezik cseppfolyósított gáz, Amerikából is. A lengyelek az energiahordozó áránál fontosabbnak tartják az ellátás biztonságát, a függetlenedést az orosz Gazpromtól.

Tovább olvasom »
gazprom, lukoil, nemzetközi piacok, olajipar, oroszország, rosznyeft, terjeszkedés

Állami hátszéllel nyomulnak az oroszok

piacesprofit.hu

Oroszország a világ legnagyobb szénhidrogén-exportőrje, ám vállalatai ehhez mérten kevéssé voltak jelen a világban. Ez változik: a nagy állami olaj-és gázkonszernek a Kreml hátszelével, a kormány politikai céljait is támogatva terjeszkednek több kontinensen.

Tovább olvasom »
energia, gáz, gazprom, nabucco

Orosz pofont kapott a Nabuccó

klímablog/MTI

Egyelőre a Gazprom tette a legnagyobb ajánlatott az azerbajdzsáni Shah Deniz II földgázmező készleteiért, pedig a Nabucco konzorciuma is érdeklődne. Ez utóbbit éppen az orosz gáz helyettesítésére építenék.

Tovább olvasom »
gáz, gazprom

Még nincs vége a gázvitának

MTI

Fehéroroszország teljes egészében kifizette az orosz gázszállítások kapcsán felhalmozódott adósságát, és a Gazprom újra teljes volumenben szállítja az energiahordozót a szomszédos országnak – jelentette Alekszej Miller Gazprom-vezérigazgató a Washingtonban tartózkodó Dmitrij Medvegyev elnöknek csütörtökön telefonon.

Tovább olvasom »
gáz, gazprom

Gázellátás: franciákkal erősített a Déli Áramlat

MTI

Az orosz Gazprom, az olasz Eni és a francia EDF pénteken, Szentpéterváron aláírt memoranduma értelmében a francia energetikai konszern belép a Déli Áramlat Rt. részvényesei közé úgy, hogy ezzel az Eni része csökken, és az üzletet idén év végig lezárják – tájékoztatta az újságírókat szombaton a Néva-parti városban Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója.

Tovább olvasom »
déli áramlat, gáz, gazprom, mfb, nabucco

Az MFB hivatalosan a Gazprom partnere a Déli Áramlatban

piac-profit.hu

Budapesten, a magyar-orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság ülésén aláírták a Déli Áramlat Magyarország Zrt. vegyesvállalat alapító dokumentumait. A projekttársaságot paritásos alapon hozta létre a Gazprom és az MFB, a Déli Áramlat (South Stream) gázvezeték Magyarországon történő megvalósítása céljából.

Tovább olvasom »
gáz, gazprom, ukrajna

“Szerintem az oroszok januárban újra elzárják a gázt”

piac-profit.hu

A magyar lakosság 60 százaléka szerint januárban valószínűleg, 15 százalék szerint biztosan megismétlődik a 2009 januári orosz-ukrán gázválság – ez derült ki az energiainfo.hu és a Forsense közös felméréséből. A megkérdezettek többsége szerint Magyarország érdemi lépéseket tett az ellátásbiztonság javítása érdekében.

Tovább olvasom »
gáz, gazprom

“Csak” 400 millió eurós profit

MTI

A Gazprom nyereségének csökkenésére számít az idén az európai gáz üzletágban. Az orosz gázipari óriáscég németországi cégének vezetője a Wirtschaftswoche című lapnak elmondta, hogy bár a Gazprom Germania bevétele az idén 8 százalékkal növekszik tavalyhoz képest, 16,6 milliárd euróra, a profit 70-90 millióval kevesebb lehet, 400 millió euró körüli.

Tovább olvasom »