gazdasági várakozások

agrárium, agrártámogatás, gazdasági várakozások, mezőgazdaság, mezőgazdasági támogatás, üzleti várakozások

Lassú növekedésben bízik az agrárium

piacesprofit.hu

Az agrártámogatások és a zöldítés idei módosításai, valamint a következő, 2020-ban kezdődő új uniós ciklus támogatásainak bizonytalansága komoly kihívás elé állítja a mezőgazdaságot. A K&H agrárkutatása szerint az agrárvállalatok többsége a gazdaság teljesítményének lassú növekedésére számít, beruházási szándékuk erősebb, mint a nem mezőgazdasággal foglalkozó vállalatoké, azonban a kormányzati gazdaságpolitika érzékenyen érintheti őket.

Tovább olvasom »
adócsökkentés, bizalmi index, családi járulékkedvezmény, gazdasági várakozások, járulék, kkv bizalmi index, üzleti várakozás, várakozások, verseny

Sokat várnak ettől az évtől a vállalkozók

piacesprofit.hu

Történelmi csúcson vannak a vállalkozások várakozásai. Az adó- és járulékcsökkentési tervet követően a K&H kkv bizalmi index az elmúlt 12 év legmagasabb eredményét érte el, jelenleg 11 ponton áll. Az index történetének legmagasabb értékét leginkább a közterhek csökkenésére, a vállalkozásbarát gazdaságpolitikára és a javuló versenyhelyzetre irányuló pozitív várakozások eredményezték.

Tovább olvasom »
gazdasági környezet, gazdasági várakozások, üzleti bizalom, üzleti várakozások

Bizakodunk? Bizakodunk?

PP/MTI

Jelentősen javult az üzleti bizalom Magyarországon az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) januári vállalati konjunktúra vizsgálata szerint az előző negyedévben.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gazdasági várakozások, üzleti bizalom

Bebetonozott várakozások

piacesprofit.hu

A K&H nagyvállalati növekedési index legfrissebb, második negyedéves eredményei alapján egyértelműen kivárás jellemző a legnagyobb hazai cégekre. A következő egy évben alacsony, csupán 1,6%-os árbevétel és 1,1%-os profitnövekedést terveznek, miközben nem látható a dolgozói létszám vagy a beruházások számottevő növelésének szándéka.

Tovább olvasom »
fogyasztói várakozások, gazdasági várakozások, gki, gki konjunktúra-index, vállalati várakozások

Csak a fogyasztók bizakodnak, a cégek nem optimisták

piacesprofit.hu

Májusban némi hullámzás mellett már ötödik hónapja stagnált a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke, melynek szintje így továbbra is viszonylag optimista hangulatot tükröz. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások kissé rosszabbak, a fogyasztóiak viszont valamivel jobbak lettek az áprilisinál.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gazdasági várakozások, kkv-várakozások

Lendületbe lehet hozni a kkv-kat?

piacesprofit.hu

A tavalyi szerény növekedés után ismét romlott a kkv-k hangulata, 5 pontos csökkenés után a K&H kkv bizalmi index -15 ponton áll. Ennek oka, hogy a gazdaságpolitikára és a közterhek változására vonatkozó várakozások, valamint az uniós pályázati források elérhetőségének megítélése meghatározó mértékben romlott.

Tovább olvasom »
fogyasztói bizalom, gazdasági kilátások, gazdasági várakozások

Megint elhittük, hogy jobb lesz

piacesprofit.hu

Mint rendszerint a választások előtt, ismét csúcsra jár a fogyasztói bizalom. A magyarok azonban ezúttal óvatosan remélnek: nem tervezik a vásárlásaik felpörgetését, viszont a munkanélküliségtől sem tartanak annyira.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gazdasági várakozások, gdp-növekedés

EY: Beindult a magyar henger!

piacesprofit.hu

Az eurózóna átlagát jelentősen meghaladó mértékben bővül várhatóan a magyar gazdaság idén és a következő négy évben. A magyar GDP-bővülés mértéke 2,2 százalék lehet ebben az évben, szemben a valutaunió 1 százalékos átlagával.

Tovább olvasom »
gazdasági várakozások, konjunktúra-index, optimizmus

Dúl az optimizmus

piacesprofit.hu

Nyolcéves csúcson a fogyasztói várakozások a választások előtt, miközben az üzleti várakozások nem romlottak. Végeredményben Magyarországon a választások előtt folytatódik a több mint másfél évtizede nem látott optimizmus.

Tovább olvasom »