gazdasági kilátások

donald trump, gazdasági kilátások, költségvetés 2019, nato

Ez sokba fog nekünk kerülni

piacesprofit.hu

Ultimátumot adott az amerikai elnök a szövetségeseknek: 2019-ben már a GDP-jük 2 százalékát védelmi kiadásokra kell költeniük, vagy számoljanak a következményekkel. Források szerint az USA kilépésével fenyegette meg a tagállamokat.

Tovább olvasom »
donald trump, gazdasági kilátások, harley-davidson, kereskedelmi háború, vámháború, védővámok

Pont a Harley

kfarkas

A Donald Trump által viselt kereskedelmi háború a világ többi része ellen fájó ponton ütött vissza az amerikai elnöknek. Pontosan az a cég mutatott fügét neki, amely az elnök által oly vehemensen képviselt amerikai álmot testesítené meg. Persze az igazság az, hogy a motorgyártó már amúgy is bajban volt, és az elnök döntése tulajdonképpen kapóra jött a legendás márkának.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gki konjunktúra-index, üzleti bizalom

Újra csúcson a bizalom

piacesprofit.hu

Júniusban ismét csúcsot döntött a GKI konjunktúraindexe. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások megközelítették februári csúcspontjukat, s a fogyasztóiak sem sokkal maradtak el eddigi tetőpontjuktól.

Tovább olvasom »
export, gazdasági kilátások, kereskedelemi háború, vámháború, védővámok

Trumpot célozta meg Brüsszel

kfarkas

Ma léptek életbe az Európai Unió védővámjai válaszként a Donald Trump által az acél-, illetve alumíniumtermékekre kivetett sarcára. Az uniós védővámok érzékeny ponton találhatják el az amerikai elnököt, a szavazóbázisa mindenképpen megérzi Brüsszel válaszát, de az árat az óceán mindkét oldalán élő fogyasztók fogják megfizetni.

Tovább olvasom »
beruházások, gazdasági kilátások

Kezd megjönni a nagyvállalatok beruházási kedve is

piacesprofit.hu

Élénkülőben a hazai nagyvállalatok beruházási szándéka, a cégek 54 százaléka tervez valamilyen fejlesztést a következő egy év során. Nyugat-Magyarországon még ennél is ígéretesebb a helyzet, ugyanis tízből hat cég kíván beruházni. A legnépszerűbb beruházási cél jelenleg a technológiafejlesztés – jelzi a K&H nagyvállalati növekedési index. 

Tovább olvasom »
befektetés, gazdasági kilátások, kereskedelemi háború

Mi várható, ha az USA-Kína kereskedelmi háború tovább fokozódik?

piacesprofit.hu

Úgy tűnik, hogy a piacok beárazták a legfrissebb vámokat, de egy kiterjedt kereskedelmi háború esélye továbbra is jelentős. A gazdasági elemzésekre épülő különböző piaci forgatókönyvek azt mutatják, hogy egy világszintű kereskedelmi háború a globális eszközök árát 10 százalékkal csökkentené, mindezt úgy, hogy leginkább az amerikai befektetőket terhelné a változás.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, gdp-növekedés

Mi hajtja a magyar gazdaságot?

piacesprofit.hu

Az első negyedévben 4,4 százalékkal növekedett a GDP. A fejlődés részben a belső fogyasztásnak köszönhető. Az idén 4 százalék körüli növekedésre lehet számítani, amit jövőre 3-3,5 százalékos emelkedés követhet.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, magyar euró, Palócz Éva, uniós források, uniós pályázatok

Palócz Éva: „Ilyen lehetőségünk többet nem lesz”

kfarkas

Hatalmas mennyiségű uniós pénz áramlott a magyar gazdaságba az elmúlt években. Kérdés, hogyan hasznosulnak ezek a források, mely ágazatok profitálhatnak valójában a pályázati konstrukciókból, és hol ütötte fel fejét a korrupció. Palócz Évával, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezérigazgatójával beszélgettünk a témáról.

Tovább olvasom »
eurózóna, gazdasági kilátások, olaszország

Euró: beszállni könnyű, kiszállni nehéz

PP/MTI

A hét eleji mozgolódást követően konszolidálódni látszik a helyzet a kötvénypiacokon. Csökkenő mértékben, de továbbra is a biztonságosabb fundamentumok felé fordulnak a nemzetközi befektetők – ismertette Horváth István, a Sberbank Treasury vezetője. Az USA és a német államkötvények mellett a hagyományos menekülőeszközök, az arany és az olaj a kedveltek most a piacon.

Tovább olvasom »
fogyasztói várakozások, gazdasági kilátások, gki konjunktúra-index, üzleti várakozások

Egy picit megzuhantunk márciusban

piacesprofit.hu

Májusban minimálisan romlott a GKI konjunktúraindexe. Ez a fogyasztói várakozások kedvezőtlenebbé válásának következménye, az üzleti várakozások ugyanis, ha szerényen is, de javultak. Mindazonáltal a GKI konjunktúraindexe nem sokkal marad el februári történelmi csúcsától.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor