gazdasági előrejelzések

belföldi terjeszkedés, deloitte, gazdasági előrejelzések, munkaerő, ssc, ssc szektor, terjeszkedés, üzleti trendek

Tovább terjeszkedik itthon az SSC szektor

piacesprofit.hu

A hazánkban működő szolgáltató központok (shared service center, SSC) kedvelik Magyarországot, többségük a magyarországi működésének további kiterjesztését tervezi. A Deloitte, SSC-k körében készült felmérésének eredményei rávilágítanak a növekedéshez és a munkaerő megtartásához szükséges, legfontosabb jövőbeni tényezőkre, valamint a kormánnyal, az önkormányzatokkal és az oktatási intézményekkel való szakmai együttműködés kiemelt fontosságára.

Tovább olvasom »
béremelés, donald trump, előrejelzés 2017, gazdasági előrejelzés, gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, optimizmus, üzleti várakozások

Vidámnak tűnik 2017

kfarkas

A meglehetősen hektikus 2016-os év után emelkedő béreket, felpörgő gazdasági növekedést jósolnak Magyarországnak a szakértők. A lakosság optimizmusa csúcsokat döntöget, várhatóan felpörög a fogyasztás, és emiatt visszatért a vállalkozások beruházási kedve is. Vidám év elé nézünk, amit viszont könnyen megtörhet egy-egy rossz hír.

Tovább olvasom »
elemzői vélemények, gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások

Csak a káosz biztos az unióból kilépőknek

kfarkas

Az Európai Unióba általában befelé igyekeznek az országok, de Nagy-Britannia most inkább kifelé kacsingat. Milyen hatással lenne az elszakadás a brit gazdaságra? Ezt fontos lehet szem előtt tartania Magyarországnak is a kvótareferendum kiírása kapcsán.

Tovább olvasom »
beruházások, gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások

Nem látszik a fellendülés

piacesprofit.hu

Ismét visszacsökkent a nagyvállalatok beruházási szándéka, így jelenleg tízből négy hazai cég tervezi, hogy idén valamilyen fejlesztést végez. A beruházási célok között a technológiafejlesztés az első számú fejlesztendő terület, amit a közeljövőben erősíthet a kormány héten bemutatott iparstratégiája is.

Tovább olvasom »
gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások

Mire számíthatunk az idén?

piacesprofit.hu

Véget ér az euróválság, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia lehetnek a növekedés éllovasai, Afrika még zsúfoltabb lesz. Mire számíthatunk még az idén? A PwC közgazdászai összefoglalták a legfontosabb várható gazdasági változásokat.

Tovább olvasom »
gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés

Meglepetésekkel indul az év

piacesprofit.hu

Izgalmasan indul az év eleje, mivel a tavalyi évtől eltérően most nem látható egyértelmű trend, inkább csapkodó árfolyamok jellemzik a tőkepiacokat. Globális szinten leheletnyi gyorsulásra, éves szinten 3,3 százalékos növekedésre lehet számítani a tavalyi 3,1 százalékos bővülést követően. Az egyes régiók azonban eltérő ciklusban vannak a gazdaság állapotát tekintve, így minden régió tartogat meglepetéseket.

Tovább olvasom »
gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások, ipari termelés

Ha csak az iparon múlna…

PP/MTI

Nem tört meg a növekedési trend, és nem okozott meglepetést az ipari termelés 2015. novemberi 9,5 százalékos növekedése az elemzők szerint. A gond az, hogy ez a gazdaság többi részén nem látszik.

Tovább olvasom »
építőipar, gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások

Jön a szűk esztendő az építőiparban?

piacesprofit.hu

Az elkövetkező évben a magyar építőipar újabb 2%-os növekedése várható. Egyelőre alacsony a fejlődés láttán árrésüket emelő cégek aránya (18 %). Az elmúlt évhez képest viszont jelentősen, mégpedig 24 százalékról a jelenlegi 15%-ra csökkent azon vállalkozások száma, amelyek hajlandóak nulla nyereséggel megbízásokat vállalni – derül ki a CEEC Research elemző társaság a Generali biztosító közreműködésével készült felméréséből.

Tovább olvasom »
gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások

Üres lesz idén a multik zsebe

piacesprofit.hu

Szerény pénzügyi eredményekre számítanak a hazai nagyvállalatok. A következő egy évben átlagosan 2,6%-os árbevétel és 1,3%-os profitnövekedést terveznek – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi adataiból.

Tovább olvasom »