gázár

dekarbonizáció, elektromos autó, energiahatékonyság, erdő, erdőirtás, fosszilis energiahordozók, gázár, globális felmelegedés, klímakatasztrófa, klímaváltozás, olajpálma, zöld gazdaság

Mi menthet meg minket a klímakatasztrófától?

Kriston László

Az éves globális szén-dioxid-emissziónak 2020-tól csökkennie kell, különben nem tudjuk kellő mértékben lefékezni a klímaváltozást, s ennek következménye soha nem látott időjárási szélsőségek és környezetpusztulás lehet. Mik az esélyeink arra, hogy sikerül drasztikusan visszafogni a légszennyezést?

Tovább olvasom »
földgáz, gázár, gázkereskedő

Hazai fejlesztésű gáztőzsde az európai etalon

piacesprofit.hu

Magyar fejlesztésű informatikai rendszer lehet egy új uniós energiapiaci szabályozás leképezésének mintapéldánya. Egyedülálló módon a Földgázszállító Zrt. mellett a megoldás kidolgozásában szintén szerepet vállaló IP Systems is meghívást kapott az európai földgáz-rendszerirányítókat tömörítő ENTSOG munkacsoportjába, így az európai földgáz-egyensúlyozó modell kidolgozásánál a magyar gázpiaci és IKT szakemberek kulcsszerepet játszanak.

Tovább olvasom »
energia, fogyasztó, gázár, magyarország

Mégsem dárgul a gáz…

klímablog/MTI

A nemzeti fejlesztési miniszter új rendelete értelmében nem emelkednek a lakossági gázárak, mivel nem változtatnak az egyetemes szolgáltatás árán, s így a Széll Kálmán Tervben megjelölt céloknak megfelelően nem növekednek a lakossági terhek sem – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Tovább olvasom »
áram, energia, gáz, gázár, nfm

Nem drágul az áram és a gáz

piac-profit.hu

A villamos energia és földgáz ármegállapításáról szóló rendeletek 2011. július 1-jével életbe lépő módosításai következtében az egyetemes szolgáltatással ellátott felhasználók által fizetendő végfogyasztói árak nem változnak. – írja az NFM közleményében.

Tovább olvasom »
gáz, gázár

Gázszolgáltatók: az egy fillért sem éri el a különbség

MTI

Alig van eltérés a földgáz végfelhasználói árának október elsejétől érvényes csökkentésében az egyes szolgáltatók között a lakosságot és a kisfogyasztókat ellátó egyetemes szolgáltatói körben – derül ki Magyar Energia Hivatal által az egyes szolgáltatók számára jóváhagyott határozatokból.

Tovább olvasom »
energia, gáz, gázár

El se hisszük: októbertől olcsóbb a gáz

klímablog/MTI

A földgáz fogyasztói ára október elsejétől átlagosan 10 százalékkal csökken, az áramé azonban nem mérséklődik. Az árcsökkentést az tette lehetővé, hogy mérséklődött a gáz ára, illetve, hogy a korábban az indokoltnál alacsonyabb  közüzemi ár miatt felhalmozódott “tartozás” a július elsejétől érvényes köbméterenként 17 forintról októberben 3,2 forintra csökken.

Tovább olvasom »