g7

donald trump, g7

Trump elnyomta a nyereségvágyát

PP/MTI

A heves bírálatok hatására Donald Trump amerikai elnök szombaton a Twitteren jelezte: letett róla, hogy floridai golfklubjában rendezze meg a világ gazdaságilag legfejlettebb hét országának (G7) jövő évi csúcstalálkozóját.

Tovább olvasom »
brexit, eredmények, g7, gazdaság, hatások, következmények

Brexit: az összeomlás elmaradt, de a britek a sor végén kullognak

piacesprofit.hu

Az ország miniszterelnöke, pénzügyminisztere, valamint az IMF, a nagy bankok két éve óvták a briteket, hogy az EU-ból való kilépésre szavazzanak. Az ellenzők által kilátásba helyezett gazdasági visszaesés ugyan elmaradt, de míg a britek még két éve az Egyesült Államokkal vezették a G7, a fejlett ipari országok listáját, most az utolsó előtti helyen vannak.

Tovább olvasom »
donald trump, g7, Justin Trudeau, kereskedelmi háború, klímaváltozás, környezetvédelem, vámháború, vámok

G7: Trump a világ ellen

Zubor Zalán

Botrányba fulladt a kanadai g7-es találkozó, az USA és az elvileg szövetséges országok megegyezése Trump vámtervein bukott el. Hétből hat ország egységes, de az Egyesült Államok nélkül keveset tudnak tenni a klímavédelem és a szabad kereskedelem érdekében.

Tovább olvasom »
donald trump, éghajlatváltozás, fehér ház, g7, klímapolitika, klímaváltozás, macron, párizsi klímaegyezmény, trump, washington

Macron is klímaügyben kérlelte Trumpot: e héten dönt a klímaegyezményről

KlimaBlogger

Bizalmasainak már megsúgta, hogy kilépteti az USA-t a klímaegyezményből. Ugyanakkor döntései eddig gyakran rapszodikusak és kiszámíthatatlanok voltak, talán végül ebben is másképp dönt? Francia kedvence, Emmanuel Macron arra bíztatta, hogy ne hozzon elhamarkodott döntést. Külügyminisztere, Rex Tillerson, lánya Ivanka Trump és a férje, Jared Kushner is maradásra bírnák.

Tovább olvasom »
bush, g20, g7, válság

Világértekezlet a világválságról

MTI

A pénzügyi válsággal foglalkozó első világértekezletet november 15-én, Washingtonban rendezik meg – szivárgott ki amerikai kormányzati körökből. A G20-csoport – amelynek a legfejlettebb ipari országok alkotta G7-ek mellett tagja egyebek között Kína, Brazília, India, Oroszország és Dél-Korea – megvitatja a pénzügyi krízis kiváltó okait, valamint a kezelése érdekében tett eddigi lépéseket.

Tovább olvasom »