g20

bitcoin, g20, kriptopénz, szabályozás

Kriptovilág: szabályozni kellene, de hogyan?

PP/MTI

Szigorú keretek közé szorítaná a kriptodevizák kibocsátását, a világ 20 legnagyobb gazdasága. A most folyó tanácskozáson megszülethetnek az első erre vonatkozó irányelvek, de a közös nemzetközi fellépést nehezíti, hogy még a definíciók sem letisztultak – mondja Kardos Krisztina, a KPMG Legal szakértője.

Tovább olvasom »
Angela Merkel, donald trump, éghajlatváltozás, g20, hamburger, klímaváltozás, környezetvédelem, természetkárosítás

Merkel vs. Trump: az éghajlatváltozás is téma a G20-találkozón

piacesprofit.hu

A ma kezdődő G20-találkozó egyik fő kérdése a párizsi éghajlatvédelmi megállapodás megvalósítása lesz. Donald Trump ebben a témában szembemegy a világgal – a kiszivárgott tervezet szerint azonban a többi G20-vezető elkötelezett a klímacélok megvalósítása mellett. A Greenpeace sürgeti az országok vezetőit, hogy a tervezettnél is gyorsabban cselekedjenek, és ösztönözzék a megújulók még gyorsabb elterjesztését.

Tovább olvasom »
áder jános, donald trump, g20, klímaegyezmény, párizsi klímaegyezmény, usa

Klímaegyezmény: Áder szerint nincs itt a világvége

PP/MTI

Nincs itt a világvége azzal, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke bejelentette országa kilépését a párizsi klímaegyezményből, mert az azt aláíró többi ország ezután is kész tartani magát a vállalásokhoz, ahogyan az Egyesült Államok szövetségi államainak többsége is – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Tovább olvasom »
donald trump, éghajlatváltozás, g20, klímafinanszírozás, klímapolitika, klímaváltozás, klímavédelem

Hanyagolják a G20-ak a klímafinanszírozást

KlimaBlogger

Trumpék és a szaúdiak nyomására a G20 országok pénzügyminisztereinek találkozóján kínosan kerülték a klímafinanszírozás szót a résztvevők. A nagyvállalati vezetők tömörülése felszólította a G20-akat, adják meg a klímavédelemnek az őt megillető prioritást és anyagi ráfordítást.

Tovább olvasom »
eurókötvény, euróövezet, euróválság, g20, görög válság, görögország, spanyol mentőcsomag, spanyolország

Görögország: kegyelem rövidtávra

piac-profit.hu

Ha a hivatalos előrejelzéseknek hinni lehet, a legcsekélyebb különbséggel sikerült elkerülni azokat a hosszabb távon jelentkező, illetve a közvetlen katasztrófával fenyegető kockázatokat, amelyek nyilván felmerültek volna, ha a görögök a kiszállás mellett (és makacsul az euró ellen) szavaztak volna – véli Neil Staines, a dán székhelyű globális befektetési bank, a Saxo Bank szakértője.

Tovább olvasom »
eu csúcs, euróválság, g20, obama, sárközy

Befellegzett az adóparadicsomoknak?

PP/MTI

A kétnapos cannes-i találkozón a G20-ak elsősorban a görög válság továbbterjedését próbálták megakadályozni, amelynek veszélye továbbra is fennáll. Erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy Olaszországgal kapcsolatban erősödjék a piaci bizalom. A csoport országai a Nemzetközi Valutaalap forrásainak növelésében is megállapodtak, a megoldást tekintve még nincs megegyezés. Az elnöklő Franciaország köztársasági elnöke azt is bejelentette: azokat az országokat, amelyek adóparadicsomok maradnak, ki fogja közösíteni a nemzetközi közösség.

Tovább olvasom »
eu csúcs, euró, euróválság, g20, görögország, merkel, sárközy

Görögország mehet, az euró marad

PP/MTI

Teljesen felborította a görög népszavazásról történt hétfői meglepetésszerű bejelentés a G20-ak csütörtökön kezdődő csúcstalálkozóját, amelynek első fele a világgazdaság helyzetével foglalkozott volna. Ehelyett a görög válság és az eurózóna kérdéseit vitatják meg Cannes-ban a világ vezető politikusai. Szerda este az uniós vezetők világossá tették: Görögország a referendum előtt nem jut európai uniós pénzhez.

Tovább olvasom »
barroso, eu csúcs, g20, görögország, merkel, sárközy

Válságfesztivál Cannes-ban

PP/MTI

Rendkívüli válságtanácskozást tartanak ma Cannes-ban a G20-ak csütörtök-pénteki csúcstalálkozója előtt a görög válság kiéleződése miatt, jelentette be kedd délután a berlini kormány. A rendkívüli válságcsúcsról Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök telefonon állapodott meg. A referendum bejelentése sokak szerint egyenes út a görög államcsődhöz, amely az euróövezetre is nagy veszélyt jelenthet.

Tovább olvasom »
g20, tőzsde

Ezentúl nem fognak árfolyamgyengítő politikát folytatni

Erste-elemzés

Kis forgalommal és minimális mozgással zártak az amerikai részvénypiacok pénteken. A G-20 országok hétvégén megállapodtak, hogy nem használják az árfolyamgyengítést az export ösztönzésére. Pénteken ismét pluszba lendült az olaj árfolyama, és az arany is tudott emelkedni. A Nikkei kivételével a pozitív tartományban vannak az ázsiai indexek. 15 éves csúcson a japán jen, a dollár és a forint gyengült a hajnali kereskedésben. Kamat-meghatározó ülést tart ma a Monetáris Tanács, a piac nem számít változtatásra (5,25%).

Tovább olvasom »
g20, görögország, kína, válság

A hiánycsökkentés a cél és egyben a mumus is

PP/MTI

A G20-csoport vezetői torontói csúcstalálkozójukon vasárnap megállapodtak: a legfejlettebb gazdaságok 2013-ig megpróbálják felére csökkenteni az államháztartási hiányt. Kína és Brazília viszont aggódik, hogy ha Európa kormányai túlzottan visszafogják a költségvetéseiket, azt az egész világgazdaság felépülése bánja.

Tovább olvasom »