fűtési szezon

családi kiadások, energiahatékonyság, fűtési költség, fűtési szezon, szállópor, szigetelés

Így csökkentse fűtésszámláját

piacesprofit.hu

Magyarországon 70%-ban a lakossági fűtés a felelős a téli szezon kezdetén megnövekvő szállópor-koncentrációért, mely növeli a szmog kialakulásának lehetőségét is. A Knauf Insulation szakemberei szerint ennek oka leginkább az, hogy 10-ből csupán 2 magyar családi ház megfelelően hőszigetelt, a fennmaradó 8 nem, vagy csak részben szigetelt ingatlan többlet energiafogyasztása pedig nagymértékben hozzájárul a rossz minőségű, szállóporral terhelt levegőhöz. Az ingatlanok hőszigetelésével ugyanakkor jelentősen, akár 50%-kal is csökkenthető lenne nem csak a családok fűtési költsége, de a levegő finomszemcse tartalma is.

Tovább olvasom »
energia spórolás, fűtés, fűtési szezon, hőszigetelés, környezetvédelem, rezsi

Jelentősen csökkenthetnénk fűtésszámlánkon

piacesprofit.hu

Az ország végső energiafogyasztásának közel 40 százalékáért az épületek a felelősek, az épületek fogyasztásának háromnegyedét pedig a fűtés teszi ki. Az idei télen ez az arány még magasabb volt, hiszen kiemelkedően hideg hónapok vannak mögöttünk: míg egy átlagos, 0 °C napi középhőmérsékletű téli napon a hazai földgázigény 45-55 millió köbméter körül alakul, addig januárban átlagosan több mint 5 fokkal volt alacsonyabb a hőmérséklet, így idén volt olyan nap, amikor a duplájára is felugrott a földgázfogyasztás – derül ki a WWF Magyarország közleményéből.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiatakarékosság, fűtési szezon

Újra kezdhetjük fűteni az utcát

piacesprofit.hu

Idén is milliók fogják az utcákat fűteni az október közepétől elinduló fűtési szezonban – derül ki a Knauf Insulation és a Szeretlek Magyarország portál felméréséből, mivel a válaszolók mindössze egynegyede (26,7 százaléka) él energiahatékonysági szempontból korszerű ingatlanban. A felmérés szerint a magyarok 69 százaléka tudja, mit jelent az energiahatékonyság, 20 százalék viszont egyszerűen csak a vízzel és energiával történő spórolással azonosítja azt.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiatakarékosság, fűtési szezon, klímaberendezés

Csak most kezdődik a klímaszezon?

piacesprofit.hu

A kánikula elmúltával a légkondicionáló berendezések kapcsolója után is egyre kevesebbszer nyúlunk. A klímaszezon azonban korántsem ért véget. A hűtő-fűtő funkciójú klímaberendezések a hűvösebb őszi napokon ismét jó szolgálatot tehetnek otthonunkban. De csak akkor, ha a megfelelő tisztításról is gondoskodunk.

Tovább olvasom »